Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Dominikanska republiken

Topp » Dominikanska republiken

Dominikanska republiken
I Dominikanska Republiken är det merenque som dominerar. På dansgolv i hela landet spelas det merenquemusik och det är helt omöjligt att hålla höfterna still i denna medryckiga, livliga och glada dans. Det finns mycket att fascineras av på Dominikanska Republiken, den frodiga gröna naturen, och de vackra stränderna. Priserna är låga och man får mycket för pengarna.

Huvustaden i landet heter Santo Domingo och har tre miljoner invånare och är förmodligen en av de mest pulserande städerna i hela Karibien. Många av hotellen i Dominikanska Republiken ligger strandnära och har all inclusive.

Kart Dominikanska republikenCosta de Ambar
Längs med kusten Costa de Ambar ligger de många, små turistorterna som på ett pärlband direkt vid den fantastiska stranden. Som kontrast till det turkosblå havet och den gulvita stranden sträcker sig en prunkande tropisk grönska upp i bakgrunden. På Dominikanska kretsar det mesta inom hotellområdet och den strand som tillhör hotellet där man bor. Många hotell har underhållning och aktiviteter både dag och kväll som man kan deltaga i om man så önskar.

Vill man göra utflykter så finns det fantastiska möjligheter till det. Det finns frodig regnskog och naturliga vattenfall dit man kan ta sig på hästryggen, man kan även besöka kolonialstaden Puerto Plata. Dykning och snorkling är fantastisk, och man kan även åka ut på en djuphavsfisketur.


» Bilder och karta från Costa de Ambar

Cabarete
Cabarete är en liten by med avslappnad atmosfär som ligger på norra delen av Dominikanska Republiken. Här finns långa, härliga sandstränder och är paradiset för surfare med ideala vindförhållanden. I Cabarete finns det trevliga caféer och många bra restauranger med levande musik och som serverar utsökta skaldjursdelikatesser. På strandbarerna väntar ett spännande uteliv.
» Bilder och karta från Cabarete

Sosua
Sosua ligger i en fin bukt vid en av nordkustens finaste stränder och kantas av kokospalmer, och vattnet är klart. Utanför bukten ligger det ett litet korallrev där det är populärt att snorkla och dyka. Längs med stranden ligger det flera barer, restauranger och många lokala försäljare har sina marknadsstånd här. Atmosfären i Sosua är mer karibisk och avspänd.
» Bilder från Sosua

Costa Dorada
Till populära Costa Dorada åker många sol- och badfantaster och det är lätt att förstå. På den långa, fina sandstranden finns det flera aktiviteter att välja mellan, men huvudsysslan är avkoppling.
» Bilder från Costa Dorada

Puerto Plata
Puerto Plata är en gammal kolonialstad som ligger på Costa de Ambar eller bärnstenskusten som den även kallas. Puerto Plata är en av Dominikanska Republikens populäraste turistorter. Vackra stränder och fantastisk natur som kantas av höga berg klädda i tropisk grönska.
» Bilder och karta från Puerto Plata

Playa Dorada
Playa Dorada ligger bara ett par kilometer från den större staden Puerto Plata. Playa Dorada har en lång palmkantad strand med fin, vit sand, och det är långgrunt. På stranden kan man välja mellan många aktiviteter såsom, vindsurfing, kajakpaddling och snorkling. I Playa Dorada finns det många bekväma all inclusive hotell och många av dem ligger direkt på stranden.
» Bilder från Playa Dorada

Costa de Ambar | Cabarete | Sosua | Costa Dorada | Puerto Plata | Playa Dorada