London

London är Storbritanniens huvudstad och med sina 9 miljoner invånare är det dessutom Europas andra största stad. Det är därför kanske inte så konstigt att många väljer att resa hit då utbudet av besöksmål, aktiviteter och förnöjelser är i det närmaste obegränsat. Det finns garanterat något för alla, oavsett intresse.

Just geografin blir ofta ett nyckelord för ett givande Londonbesök. Även om man brukar prata om Centrala London kan det vara bra att känna till att den yta som utgör Zon 1 i kollektivtrafiken är mycket stor. Förutom det som kallas City of London, den historiska stadskärnan runt London Bridge, består staden av 32 så-kallade boroughs, vilket kan översättas till stadsdelar eller kommuner på svenska.

Enklast att ta sig runt är med tunnelbanan som består av 11 linjer och 270 stationer. De klassiska dubbeldeckarbussarna är ett kul sätt att få se London ovan jord, samtidigt som man tar sig dit man ska, men de kan i gengäld ta ganska långt tid om det är mycket trafik. Givetvis finns även de välkända taxibilarna, black cabs. Testet för att bli taxichaufför i London är ett av världens svåraste och förarna är därför mycket kunniga, även på de minsta av gator.

Med tanke på den stora ytan kan det vara bra att välja hotell baserat på man vill se och vad man vill göra, både för att de olika stadsdelarna har olika profil, och därmed passar för olika typer av resenärer, men också för att reducera tiden som spenderas i tunnelbanan och på bussar. Bland några av de populära hotellområdena är Kensington, Bayswater, Earl’s Court och Bloomsbury.

London har också hela fem flygplatser. Huvudflygplatsen heter Heathrow, tillika den största flygplatsen i Europa, och ligger väster om staden. Rakt norrut ligger Luton, nordöst ligger Stansted, söder om staden ligger Gatwick och i Docklands, bara en knapp mil rakt österut från stadskärnan, ligger cityflygplatsen London City Airport. Också värt att tänka på när du väljer hotell.

Till London kan du boka en paketresa men du kan också relativt enkelt sätta ihop resan själv med flyg och hotell.

Vem passar detta resmål för?

Med sitt stora utbud av saker att se och göra finns det egentligen något för alla, oavsett om man söker museer, sport, kultur, shopping, nöjen eller något annat. Se bara till att anpassa hotellvalet efter vad du vill se och göra och var detta praktiskt ligger, detta gäller i synnerhet om du reser med barn.

När är det bäst att åka hit?

London kan besökas under hela året men vädret och temperaturen varierar en hel del beroende på årstid. Högsommaren kan i sig vara påfrestande då det ofta blir mycket varmt och kvavt nere i tunnelbanan men den innebär samtidigt fina möjligheter att se London till fots. Det är ytterst sällan snö och relativt sällan minusgrader i London men vinterhalvåret kan dock bjuda på både regn, kraftig vind och dimma. Våren kommer tidigare till London än till Sverige och kan därför vara en trevlig period för ett besök.

Sök, jämför, spar! sistaminuten.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden

n
n
n
n
n
n
n
n
Klicka här för fler alternativ

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för London
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan. 8°C 4°C 9°C
Feb. 8°C 3°C 9°C
Mars 11°C 5°C 8°C
Apr. 14°C 6°C 10°C
Maj 17°C 9°C 12°C
Juni 20°C 12°C 14°C
Juli 23°C 15°C 16°C
Aug. 22°C 15°C 17°C
Sep. 19°C 12°C 18°C
Okt. 15°C 10°C 16°C
Nov. 11°C 6°C 15°C
Dec. 9°C 5°C 12°C
Prognos för London