Gran Canaria

Gran Canaria är en av Kanarieöarna som ligger utanför Afrikas västkust. Ön är den tredje största av de större Kanarieöarna och består av många fantastiska badorter. Varje år strömmar ett stort antal turisten till ön, bland annat på grund av de behagliga och jämna klimatet året runt.

Aktiviteter på Gran Canaria

Gran Canaria har drygt 815 000 invånare. Det är också den tredje största Kanarieön och här finns det flera platser du kan besöka. Huvudstaden heter Las Palmas och ligger norr på ön. Den största badorten är Playa del Ingles och här hittar du också Gran Canarias bästa uteliv. I Arguineguin och Puerto de Mogan kan man både bo och leva riktigt bekvämt med hög standard medan i exempelvis Maspalomas hittar du djurpark, vattenpark och tivoli.

Det finns olika aktiviteter som erbjuds i de olika städerna, allt från storstadsliv med varierande kultur till små orörda naturpärlor. Samtidigt finns det många vackra vandringsleder i vacker skogsbeklädd natur, perfekt för dig som gillar att vandra. Utöver detta är vägarna mycket varierande och här finns bra leder för både landsvägscyklister och terrängcyklister.

Den södra delen av ön är den mest solsäkra. Här hittar du de bästa sandstränderna och ett stort utbud av olika vattenaktiviteter. Det är också på södra delen av ön där du hittar de flesta städerna, bland annat Costa Meloneras, Maspalomas, Puerto Rico, Amadores och San Augustin.

Praktisk information

Det lokala bussnätet är väl utbyggt och det finns goda möjligheter för att hyra bil. Att ta sig runt på ön är inte några problem. Samtidigt är det en utmärkt möjlighet för att kunna resa runt på ön och se de olika städerna och badorterna. När städerna ligger tätt är det inte heller några problem att ta taxi från ort till ort.

När det gäller prisnivån på Gran Canaria varierar det en hel del från ort till ort. I exempelvis Puerto de Mogen är mycket generellt dyrare än i Puerto Rico. Som på många andra platser i södra Europa och längs Atlantkusten rekommenderas också att ta med kontanter istället för bankkort eller kreditkort.

Sök, jämför, spar! sistaminuten.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden

n
n
n
n
n
n
n
n
Klicka här för fler alternativ

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Gran Canaria
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan. 21°C 16°C 18°C
Feb. 21°C 16°C 18°C
Mars 22°C 16°C 18°C
Apr. 22°C 17°C 18°C
Maj 23°C 18°C 19°C
Juni 24°C 19°C 24°C
Juli 25°C 21°C 27°C
Aug. 26°C 22°C 27°C
Sep. 26°C 22°C 24°C
Okt. 26°C 21°C 21°C
Nov. 24°C 18°C 21°C
Dec. 22°C 17°C 19°C