Stranden i Faliraki är en av de bästa på Rhodos

Stranden i Faliraki är en av de bästa på Rhodos

Faliraki

Faliraki är ett populärt och välorganiserat resmål med en fantastisk strand, och ett stort utbud av restauranger och aktiviteter för både stora och små.

Faliraki ligger på Rhodos östkust och är en av de mest populära semesterorterna på ön. Faliraki är mest känt för sin långa och vackra sandstrand, samt ett bra och innehållsrikt nöjesliv. Hit kommer turister från hela Europa för att uppleva feststämningen som råder under sommarmånaderna – eller bara slappna av och ladda batterierna i en solstol.

Sol, bad och strand i Faliraki

Stranden i Faliraki anses att vara en av de finaste på Rhodos. Den är nästan 5 kilometer lång, har finkornig sand och är väl skyddad från vinden från väst. Vattnet är med andra ord nästan alltid är lugnt här. Ungefär mitt på stranden finns en stor vattenpark med massor av vattenrutschbanor och andra aktiviteter som passar lekfulla turister i alla åldrar. Det finns solstolar och parasoller att hyra på stranden, och gott om vattensporter att ägna sig åt. Välj mellan att hyra vattenskidor, åka vattenskoter eller prova bananbåt, för att nämna några! Vill du ta en liten paus från bad eller vattensport finns det också ett stort utbud av restauranger, barer och caféer längs stranden.

Restauranger och uteliv i Faliraki

Det finns ett stort utbud av restauranger, tavernor, barer och caféer i Faliraki. De flesta ligger längs huvudgatan eller i smågatorna som leder ner mot stranden. Nöjeslivet är stort och varierat, och främst koncentrerat kring ett par bargator där diskoteken och barerna ligger på rad. Vissa av klubbarna brukar till och med ha internationellt kända DJ:s på besök under högsäsongen.

Aktiviteter i och runt Faliraki

Det finns massor av aktiviteter att ägna sig åt i Faliraki och Kallithea-bukten. Du hittar bland annat en av Europas största vattenparker i i Faliraki, där hela familjen kan leka och roa sig – gärna flera dagar i rad. Det finns också en gokartbana för de lite äldre "barnen", och en bowlinghall som passar alla. Reser du med mindre barn finns det flera lekplatser att besöka runt om i stan. Är du intresserad av dykning finns det en dykskola som både erbjuder kurser och dykutflykter längs kusten vid Faliraki.

Faliraki ligger bara 15 kilometer söder om Rhodos stad, så om du vill byta ut strandlivet med storstadspuls rekommenderar vi varmt en dagsutflykt till öns huvudstad!

Sök efter resor till Faliraki

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Faliraki:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 9°C 19°C
Februari 15°C 9°C 17°C
Mars 17°C 10°C 17°C
April 20°C 13°C 18°C
Maj 24°C 16°C 21°C
Juni 28°C 20°C 24°C
Juli 30°C 22°C 27°C
Augusti 31°C 23°C 28°C
September 28°C 20°C 27°C
Oktober 24°C 17°C 25°C
November 20°C 13°C 22°C
December 17°C 10°C 20°C

Prognos för Faliraki:

Flyg + Hotell

Katina Studios ★★ 7n 1 716:-
Evita Alegria ★★★ 7n 1 937:-
Kappa Apartments ★★★ 7n 2 145:-
Dimitra ★★ 7n 2 295:-
Vickys Studios ★★★ 7n 2 409:-
Fresh Hotel ★★★ 7n 2 583:-
Lägenheter Achousa ★★★ 7n 2 776:-
Tinas Plus - ex Tinas Studios ★★★ 3n 2 831:-
Anika Studios Rhodes ★★★ 3n 2 866:-
Essential Summer Hotel ★★★ 3n 2 954:-

Sök efter resor till Faliraki

Karta

Faliraki

Övriga destinationer