Soluppgång över stranden i Playa del Ingles

Soluppgång över stranden i Playa del Ingles

Playa del Ingles

Playa del Ingles ligger på Gran Canarias sydkust och är ett av de populäraste resmålen på ön. Här hittar du allt du behöver för en lyckad semester – oavsett om du reser ensam, med familjen eller med kompisgänget.

Playa del Ingles är den mest kända semesterorten på Gran Canaria, och egentligen på hela Kanarieöarna. Hit har svenskar rest i flera decennier och många kommer fortfarande tillbaka minst en gång om året. Anledningen är enkel. Klimatet är bra hela året, och det är lätt att ha en bra semester i Playa del Ingles. Det mesta du behöver ligger i omedelbar närhet; en stor, fin strand, ett enormt utbud av restauranger, barer och underhållning och massa olika butiker och köpcentrum.

Strand, strandpromenader och Gran Canarias berömda sanddynor

Stranden i Playa del Ingles är lika fin som den alltid har varit. Den är cirka 5 kilometer lång, med gyllen och finkornig sand. Stranden är långgrund, så barnfamiljer kan tryggt ta med barnen på simtur. Det är också gott om aktiviteter att välja mellan på stranden i Playa del Ingles; som dykning, volleyboll och vindsurfning.

Vill man gå långpromenad kan man följa strandpromenaden från San Agustin nordöst om stan, ända till sanddynorna i Maspalomas lite längre söderut. Längs strandpromenaden hittar du också många mysiga caféer, barer, restauranger och tapasbarer med lokala delikatesser.

Shopping, restauranger och nöjesliv i Playa del Ingles

Det finns flera stora köpcentrum och massor av små butiker i Playa del Ingles – både längs strandpromenaden och längre upp i stan. Utbudet är enormt.

Det samma gäller utbudet av restauranger; här hittar du allt från lokala tapasbarer till pizzerior och restauranger med färsk fisk och skaldjur. Och har du hemlängtan är det inga problem att få tag i både köttbullar och knäckebröd i Playa del Ingles!

Om målet med resan är fest kommer du garanterat ha kul i Playa del Ingles. Det finns gott om nattklubbar, barer och diskotek här, och många av dem håller öppet ända till tidig morgon.

Aktiviteter och utflykter runt Playa del Ingles

Gran Canaria är en liten, men ändå innehållsrik ö. Landskapet är varierat, och det är fina möjligheter för vandring och cykling – också i bergsområdena som omkransar Playa del Ingles.

Norr om grannorten Maspalomas ligger badlandet Aqualand, och ännu lite längre in i landet hittar du djurparken Palmitos Park. Bägge parkerna är fina utflykter för barnfamiljen, eller den som bara vill se något annat än stad och strand.

Om du hyr bil eller hoppar på bussen kan du åka norrut och uppleva kultur och storstadspuls i huvudstaden Las Palmas stad. Eller så kan du sticka västerut, och besöka den vackra hamnstaden Puerto de Mogan. Bussnätet är väl utbyggt, så det är egentligen bara fantasin som sätter gränser om du vill se andra delar av ön!

Avståndet från Playa del Ingles till Las Palmas flygplats är ca 30km, och det går gott om bussar för den som inte hyr bil.

Sök efter resor till Playa del Ingles

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Playa del Ingles:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 21°C 15°C 21°C
Februari 21°C 15°C 20°C
Mars 22°C 15°C 20°C
April 22°C 16°C 20°C
Maj 23°C 17°C 21°C
Juni 25°C 19°C 22°C
Juli 26°C 20°C 22°C
Augusti 27°C 21°C 23°C
September 27°C 21°C 24°C
Oktober 26°C 20°C 24°C
November 24°C 18°C 23°C
December 22°C 16°C 21°C

Prognos för Playa del Ingles:

Övriga destinationer