Stranden i Magaluf

Stranden i Magaluf

Palma Nova/Magaluf

Semesterorterna Palma Nova och Magaluf har mer eller mindre växt ihop till en och samma destination. Maganova, som många kallar området, är ett populärt resmål för festglada ungdomar från norra Europa.

Palma Nova/Magaluf ligger ca 10 kilometer väster om Palma stad, och är ett populärt resmål mer eller mindre hela året. På sommaren fylls området med partysugna ungdomar, och då är det stoj och stim i de flesta av dygnets timmar. Vill man ha en lugnare semester bör man besöka Palma Nova/Magaluf på våren eller hösten. På vintern är området populärt bland äldre turister och pensionärer som flyr från vinterkylan i hemlandet.

Palma Nova och Magaluf har hög partyfaktor i sommarmånaderna

Ungdomar från hela norra Europa har Palma Nova/Magaluf som sin "lekplats" i högsäsongen, från maj till slutet av september. Längs den långa och bilfria strandpromenaden ligger det många caféer, barer och restauranger där man kan roa sig långt in på småtimmarna. När solen går ner och mörkret sänker sig stiger pulsen, och folkmassorna drar sig mot någon av områdets alla nattklubbar.

De vackra stränderna i Palma Nova och Magaluf

Dagarna susar lätt förbi när man ligger på någon av de långa och breda stränderna i Palma Nova och Magaluf. Stränderna sträcker sig längs hela sydväst-kusten, och sanden är ljus och finkornig. På dagtid är det massa aktiviteter och vattensporter att välja mellan. Es Carregador, Playa Palmanova och Son Matias, som stränderna i Palma Nova heter, är rena och fina och väl anpassade för barnfamiljer. I grannbukten ligger den mer partyfyllda stranden Playa Magaluf, med många strandbarer och den kända beachklubben Nikki beach.

Lågsäsongen är perfekt för barnfamiljer och äldre turister

Från september till påsk är Palma Nova/Magaluf ett bra alternativ för barnfamiljer som vill på semester. I utkanten av Magaluf ligger en stor badpark med aktiviteter för både stora och små. Äldre resenärer uppskattar det goda utbudet av restauranger, caféer och barer i området – många med fin utsikt över havet.

Den sportige kan ta utmaningen att simma de 400 metrarna ut till ön Isla de sa Porrassa som ligger mitt i Magaluf-bukten. Här bor det ett stort antal svarta ödlor som är spännande att titta på. Annars kan man också delta på aktiviteter som ridning, gocartkörning, vindsurfing eller dykning i Palma Nova/Magaluf.

Det bår gott om bussar mellan Palma Nova/Magaluf och Palma stad. Bussturen tar ca 20 minuter, medans bussen till flygplatsen tar lite under en timme. Avståndet till flygplatsen är ca 25km.

Sök efter resor till Palma Nova/Magaluf

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Palma Nova/Magaluf:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 8°C 15°C
Februari 16°C 8°C 14°C
Mars 17°C 10°C 15°C
April 19°C 11°C 17°C
Maj 22°C 15°C 20°C
Juni 26°C 18°C 24°C
Juli 29°C 21°C 26°C
Augusti 30°C 22°C 26°C
September 27°C 20°C 26°C
Oktober 23°C 16°C 23°C
November 19°C 12°C 20°C
December 16°C 10°C 17°C

Prognos för Palma Nova/Magaluf:

Övriga destinationer