Rhodos stad är en spännande blandning av gammalt och nytt

Rhodos stad är en spännande blandning av gammalt och nytt

Rhodos stad

Rhodos stad är ett livligt resmål med ett hektiskt nattliv och stränder mitt i stan ¬– men också massa bra restauranger och kulturupplevelser. Hit kan du med andra ord resa både med kompisgänget, familjen eller helt på egen hand!

Rhodos stad ligger på norra spetsen av Rhodos och räknas som öns huvudstad. Framför allt är Rhodos stad en härlig blandning av gammalt och nytt! Här går det traditionella grekiska vardagslivet hand i hand med ett modernt storstadsliv som bjuder på bra mat, shopping och nattliv.

Rhodos stad har två väldigt olika stadsdelar; den antika medeltida delen som går under namnet Gamla stan, och den moderna delen av staden som består av hotell och ett helt annat utbud av restauranger, nöjesliv och shopping. Dessutom ligger det två stränder mer eller mindre mitt i centrum. Allt detta gör Rhodos stad till ett mycket populärt resmål, dit turister från hela Europa flockas under sommarmånaderna.

Gamla och nya Rhodos stad

Gamla Rhodos stad är omgiven av en stadsmur, har kullerstensgator och består av en blandning av turkisk, bysantinsk och grekisk arkitektur. Stadsdelen är en av Europas största bebodda medeltida områden och står på Unescos världsarvslista. Här finns Stormästarens palats (en fästning inom en fästning), ett arkeologiskt museum med bland annat marmorstaven "Aphrodite of Rhodos", moskéer, kyrkor, teater, parker och marknader. Det finns också massor av små butiker och flera barer, restauranger och traditionella grekiska kaféer i Rhodos gamla stad.

I den nya stadsdelen finns stränderna och hotellen. Här finns även moderna butiker, restauranger, nattklubbar och till och med ett kasino. Den livliga hamnen Mandraki ligger också i det nya distriktet, där flytande restauranger och barer ligger sida vid sida med traditionella grekiska båtar. Vill du köpa färsk frukt, lokala delikatesser eller souvenirer kan du besöka marknaden, som har ett pulserande folkliv och stånd som säljer nästan allt du kan tänka dig. En del av marknaden är en fiskmarknad, så om du har boende med kök bör du absolut köpa in råvaror till middagen här!

Stränder i Rhodos stad

De två stränderna i Rhodos stad är mycket populära, och under högsäsong blir det trångt med solstolar och parasoll. Bägge ligger rätt vid stans centrum, runtom öns allra nordligaste spets. Delen som kallas Elli Beach är den livligaste och mest välbesökta av de två, och kan väl anses vara den största. Windy Beach ligger längre västerut och består delvis av sten och är, som namnet antyder, mer vindutsatt. Windy Beach Rhodos är därför väldigt populär bland vindsurfare.

Sök efter resor till Rhodos stad

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Rhodos stad:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 9°C 19°C
Februari 15°C 9°C 17°C
Mars 17°C 10°C 17°C
April 20°C 13°C 18°C
Maj 24°C 16°C 21°C
Juni 28°C 20°C 24°C
Juli 30°C 22°C 27°C
Augusti 31°C 23°C 28°C
September 28°C 20°C 27°C
Oktober 24°C 17°C 25°C
November 20°C 13°C 22°C
December 17°C 10°C 20°C

Prognos för Rhodos stad:

Flyg + Hotell

City Plus Rhodes Hotel ★★ 4n 2 385:-
Ambassador ★★★ 7n 3 498:-
Amphitryon Boutique Hotel ★★★★ 4n 3 505:-
Europa Hotel ★★ 7n 3 732:-
Santa Maria City Hotel ★★★ 4n 3 815:-
Manousos City ★★★ 4n 3 875:-
Mercure Rhodes Alexia ★★★★ 4n 3 885:-
Esperia City Hotel ★★★ 4n 3 935:-
Hotel Carina ★★ 7n 3 981:-
El Greco ★★ 7n 3 995:-

Sök efter resor till Rhodos stad

Karta

Rhodes city

Övriga destinationer