Hamnen i den gamla staden Antalya

Hamnen i den gamla staden Antalya

Antalya

Antalya är både ”huvudstaden” på den turkiska rivieran och ett eldorado för så väl shoppingälskare som strandlejon. Hit kan du resa med både kompisgänget och familjen – vi kan nästan garantera att du kommer ha en fantastisk semester oavsett mål och förväntningar.

Antalya är inte bara en miljonstad, med allt det innebär, men också en populär semesterort av bästa sort. I Antalya får du nämligen vackra stränder och en mängd restauranger, men också riktigt bra shopping och ett nattliv som inte gör någon besviken. Res till Antalya om du både vill ha bra sol och bad under semestern – men också så mycket mer att välja på än bara strandliv!

Sol, bad och stränder i Antalya

Du hittar tre fina stränder i Antalya. Det är dels klippstranden Memerli, som visserligen är minst – men också den strand och som ligger närmast stadskärnan, nära den lilla hamnen. Sedan har du den långa, grovkorniga Konyaalti-stranden, som ligger väster om stadskärnan med de mäktiga Taurusbergen i bakgrunden. Slutligen hittar du också stranden Lara Beach i Antalya, som ligger strax nedanför lyxhotellet med samma namn. Lara beach är den längsta och vackraste av de tre, med ett rikligt utbud vattensporter. I området vid Konyaalti Beach ligger Beach Park, som är en populär strand bland barnfamiljer. Här myllrar det av liv och aktivitet, och det finns både en vattenpark och flera restauranger och barer i direkt närhet till stranden.

Uteliv och restauranger i Antalya

I Antalya hittar du allt från små, trevliga matställen och caféer med lokal husmanskost, till restauranger med internationell meny. Här finns verkligen något för både alla plånböcker och smaker! De flesta restaurangerna ligger i hamnområdet samt i den gamla stadsdelen Kaleici, som ligger några kvarter ovanför hamnen. Det är också i Kaleici och runt hamnen i Antalya som de flesta nattklubbarna ligger.

Gillar du friluftsliv kommer du trivas i Antalya. Aktivitetsutbudet är mycket bra, och det är inga problem att hitta något som sätter i gång pulsen nästan dygnet runt – oavsett om det är vattensportsaktiviteter eller mer traditionella sporter som cykling, jogging eller tennis som lockar mest.

Den mest populära shoppinggatan i Antalya heter Güllük. Här hittar du både äkta och kopierade märken, till betydligt lägre priser än hemma. Precis som i resten av Turkiet är det vanligt att pruta i butiker och på marknader – om inte varorna har prislappar på sig, förstås.

Klimat i Antalya

Antalya är känt för att ha ett behagligt klimat stora delar av året. Eftersom staden ligger på Turkiets sydkust brukar det vara så mycket som runt 300 soldagar per år här. Det är med andra ord varmt i Antalya från tidig vår till sen höst – och allra behagligast är temperaturerna rätt före och efter högsäsongen.

Sök efter resor till Antalya

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Antalya:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 6°C 18°C
Februari 15°C 6°C 17°C
Mars 18°C 8°C 18°C
April 21°C 11°C 18°C
Maj 25°C 15°C 22°C
Juni 30°C 19°C 26°C
Juli 34°C 22°C 29°C
Augusti 34°C 22°C 29°C
September 31°C 19°C 28°C
Oktober 26°C 15°C 26°C
November 21°C 11°C 22°C
December 16°C 8°C 19°C

Prognos för Antalya:

Flyg + Hotell

Finike ★★★ 7n 4 054:-

Sök efter resor till Antalya

Karta

Antalya

Övriga destinationer