Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Doha

Topp » Qatar » Doha
Klikk på bildet for å se neste
  Ett besök på kyddmarknaden Nästa 
Doha

- Doha bjuder på vackra stränder, varierad shopping och ökensafari


Glöm den stereotypa bilden av en rik arabisk Gulfstat, Qatar eller åtminstone huvudstaden Doha har förvandlats till en modern och elegant stad som utmanar Dubai.

Placerad på en plan halvö som skjuter ut i den oljerika viken, är Qatar ett av de rikaste länderna i världen - en rikedom som tar sig uttryck i högprofilerade projekt såsom det nya museet för islamisk konst. Liksom sina andra motsvarigheter i Mellanöstern är Qatar ivriga att sätta sin prägel på den internationella arenan och skall nu vara värd för 2022 World Cup-spel.

Shoppingen i Doha är av högsta klass. Här hittar du framförallt guld och elektronik, men även mycket annat. De mest kända shoppingcenterna är City Centre Doha, Villagio Mall och Landmark Shopping Mall. Urvalet av restauranger är stort och många hotell har anställt internationellt erkända kockar som lagar fantastisk mat.

Tips på aktiviteter du kan göra i Doha:

* Desert Safari
* River Cruise
* Doha Golf Club
* Falcon Souq och Gold Souq
* Museet för islamsk konst
* Katara Cultural Village

Läs mer om Qatar


» Karta över Doha
Ett besök på kyddmarknaden Skyline i Doha växer för varje dag Katar Beach i West Bay är en relativt nyöppnad strand med alla faciliteter De traditionella Dhowbåtarna
I Old Souq finns mycket spännande att handla Four Seasons Hotel & Resort är ett av de lyxigaste hotellen i Doha The Emir´s Palace är en vacker syn på kvällen. Zig Zag Towers är en av flera uppmärksammade byggnader i Doha