Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Peloponnes

Topp » Grekland » Peloponnes

Peloponnes
Peloponnes är en halvö i södra Grekland och är uppkallad efter hjälten Pelops. Ön är full av historiska sevärdheter bland annat Olympia Stadion, Lövporten, Zeus-templet, Amfiteatrar mm. Ön har också vackra höga berg och olivlundar och är en bra utgångspunkt för vandring och andra naturupplevelser.

Korintkanalen skiljer Peloponnes från fastlandet, men en bro från Korint-trädgården förbinder ön med fastlandet. Peloponnes är som ett Grekland i miniatyr och är ett populärt turistmål. Här får man lätt kontakt med lokalbefolkningen som är känd för sin gästfrihet.

På Peloponnes finns det fantastiska stränder av både klappersten och sand och ett klart azurblått vatten. Klimatet påminner om Kreta och sommaren sträcker sig långt in i oktober månad. Här finns det ett stort urval av tavernor och priserna är överkomliga. Det finns en del barer och diskotek, men generellt är nöjeslivet begränsat och man njuter av det lugna tempot och den avslappnade atmosfären.

Kart Peloponnes

Nafplion

Kardamyli


Chrani
Chrani är en lugn plats vid havet med en fin strand, och det är ingen trängsel.
» Bilder och karta från Chrani

Kalamata
Kalamata är Peloponnes huvud- och hamnstad, men Kalamata förknippas kanske av många med stora svarta oliver, oliverna och olivoljan är en viktig exportvara. Kalamata domineras av borgen från 1400-talet, och härifrån sträcker sig gamla stan, men för övrigt är Kalamata en modern stad. Under sommarmånaderna är det många kulturella evenemang, bland annat konserter och teater, teatern hålls på borgens amfiteater. Längs med vattnet ligger det mängder av restauranger och barer. I området kring Kalamata ligger det flera stränder med varierande storlek.
» Bilder och karta från Kalamata

Kalo Nero
Kalo Nero ligger på östkusten och är en badort med fina stränder och hotellanläggningar. Än så länge är det relativt få turister och ostört här.
» Bilder och karta från Kalo Nero

Kardamili
Kardamili är en charmig by som ligger vackert vid det kristallklara vattnet. På bergen runt om Kardamili växer mäktiga cypresser och olivträd. Här finns flera tavernor, cafeér och det är en behaglig atmosfär.
» Bilder och karta från Kardamili

Petalidi
Petalidi är en liten by som ligger i Kalamatabukten. Här finns det en del tavernor, cafeér och butiker. I området finns det flera fina stränder och i Petalidi kantas stranden av en mysig strandpromenad.
» Bilder och karta från Petalidi

Stoupa
Stoupa ligger vackert i en vik som omges av gröna kullar. Den fina sandstranden kantas av en strandpromenad med flera tavernor och barer.
» Bilder och karta från Stoupa

Chrani | Kalamata | Kalo Nero | Kardamili | Petalidi | Stoupa