Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Puerto Rico

Topp » USA » Puerto Rico

Puerto Rico

Puerto Rico

Puerto Rico eller Associated Free State of Puerto Rico, är ett självständigt territorium till USA. Landet ligger i nordöstra Karibien, mellan Dominikanska republiken och Jungfruöarna. Puerto Rico är en populär turistdestination och den unika kulturen har influenser från en blandning av afrikanska, spanska, indianska och nordamerikanska källor.

Reseguide Puerto Rico

Språk

Spanska och engelska

Valuta

USD - Amerikansk dollar

Lokal tid

GMT - 5 timmar

Semester i Puerto Rico

Puerto Rico är rikt på historiska och arkeologiska platser varav många är kopplade till landets spanska påbrå. I städer såsom San Juan kan man beundra ett stort antal monument och offentliga byggnader med anor från 1500-talet. Några av de mer anmärkningsvärda av dem är San Juan-katedralen, fästningen El Morris och det vackra Dominikanska klostret. På andra håll är det möjligt att besöka Casa Blanca, en herrgård byggd för öns första guvernör.

Musik är en viktig del av kulturen i Puerto Rico och som landet självt innehåller den många olika influenser. Afrikanska rytmer kombineras med en spansk barockstil som skapar något helt nytt och originellt. Även maten i Puerto Rico badar i en uppsjö av idéer och skapar något som är på samma gång unikt och minnesvärt.

Landet har några fantastiska stränder och för många är de en av de största attraktionerna under en semester i Puerto Rico. Kilometer efter kilometer med idyllisk kust erbjuder ett stort urval stränder med gott om utrymme för att sola eller simma i det kristallklara vattnet. Föga förvånande är vattensporter också ett populärt tidsfördriv på ön. Vattenskoter, skärmflygning, kitesurfing, vindsurfing etc. allt du kan tänka dig erbjuds på stränderna i Puerto Rico. Dykning i synnerhet är väldigt populärt då kombinationen av rena, orörda vatten och magnifika rev ger fantastiska förutsättningar för sporten.

Billiga Resor till Puerto Rico

Det är mycket svårt att jämföra en semester i Puerto Rico med någon annan destination på planeten. En unik blandning av kulturer i kombination med ett fantastiskt sceneri gör det till ett land som inget annat. Att se är att tro och när du bokar din semester till Puerto Rico genom solfaktor.se (lenke til solfaktor Puerto Rico) kommer du att uppleva ditt livs resa, och oslagbart prisvärd dessutom.


Carolina

Carolina

Carolina är känt som "La Tierra de Gigantes" (jättarnas land) för att hedra en av dess invånare: Don Felipe Birriel, som var den längste mannen i Puertoricansk historia med en obekräftad höjd på 2,413 meter.

Carolina är också känt som "El Pueblo de los Tumba Brazos" (armhackarnas stad...), eftersom det sägs att förr i tiden så löste folk sina konflikter med en duell. Spanjorerna grundade Carolina 1816. Och döptes sedan om 1857 efter Carlos II av Spanien. Stadens ursprungliga namn var Trujillo Bajo. Den tog ett nytt namn när Don Gaspar Martínez, den person som donerade landet där staden ligger begärde att staden kallades Carolina för att hedra sin dotter Carolina de San Juan.

Carolina var en gång ett viktigt centrum för sockerproduktion. Idag är Carolina Puerto Ricos fjärde största stad och den industriella huvudstaden i Puerto Rico på grund av sin koncentration av fabriker.

Carolina gränsar till Atlanten; söder om Gurabo och Juncos; öster om Trujillo Alto och San Juan; och väster om Canovanas och Loiza. Dess floder är: Grande de Loiza, och Canovanillas.

Befolkning ca 176,000

Avstånd från San Juan: ca 10 km

Saker att se och göra i Carolina

 • Caribbean Raceway Park, bilracing

 • Carolina Beach Carolina Beach ligger mellan Isla Verde och Piíones direkt bakom flygplatsen

 • Carolina Bowling Center

 • Casa Escutó

 • Coliseo Roberto Clemente, mer än 10 år har anläggningarna varit en av de viktigaste idrottscentra i Puerto Rico

 • Isla Verde Mall Öppet - mån-lör från 10:00 till 18:00, sön 11:00 till 17:00

 • Parque Conmemorativo Julia de Burgos Öppet tis-fre 9:00 till 16:30

 • Pinones Beach Ligger cirka 16 km öster om San Juan, vid highway 187

 • Plaza Carolina Öster om flygplatsen, Fragoso Ave. Öppet mån-lör från 09:00 till 21:00, sön från 11:00 till 17:00

 • Plaza Escorial Öppet - mån-lör från 09:00 till 21:00, Sun 11:00 till 17:00

Festivaler och evenemang

 • Feria de Artesania Femenina - April

 • Fiestas Patronales de San Fernando - Maj

 • Varje år firar Carolina skyddshelgonsfestivalen. Festligheterna inkluderar dans, mat, parader och religiösa processioner.

 • Feria de Artesanias - Juli

 • Semana de Roberto Clemente - AugustiIsla Verde

Reseguide Isla Verde

Språk

Spanska och engelska

Valuta

USD - Amerikansk dollar

Lokal tid

GMT - 5 timmar

Isla Verde är ett område strax utanför Puerto Ricas huvudstad San Juan som gränsar till studentstaden Rio Piedras och bostadsområdena i Hato Rey. En semester i Isla Verde erbjuder en blandning av historiska sevärdheter och den livliga turistortens atmosfär med något för alla, allt från familjer till klubbmänniskor.

Semester i Isla Verde

Verde att se i Isla Verde:

 • University Gardens

 • Golden Mile

 • Spansk barockarkitektur

 • 1500-talls kyrkor

 • Moskéer

 • Kunstgalleri

 • Moderna kjöpcenter

 • Nöjesparker

Att gjöra i Isla Verde:

 • Paragliding

 • Vindsurfing

 • Vattenskoter

 • Dycking

 • Dagsutflykt

Det finns mycket att se och göra under en semester i Isla Verde. En bra utgångspunkt kan vara den vackra University Gardens, ett välskött parkliknande område som är ett bra ställe för en avkopplande promenad, eller en picknick. Du hittar också finanskvarteren här, ett område som kallas Golden Mile. Arkitekturen i detta område är både modern och nyskapande, en skarp kontrast till den koloniala spanska design som är så populär runt i den närbelägna gamla staden i San Juan.

Detta område i Puerto Rico betraktas ofta som San Juans semesterområde och det följer att en semester i Isla Verde tar dig nära några av landets främsta turistattraktioner; massiva all-inclusive hotell, otaliga fina restauranger, nöjesparker och vackra stränder väntar på dig när du väljer att boka en semester till Isla Verde. Stränderna här är ungefär lika nära perfektion som du någonsin kommer att hitta med kristallklart vatten och kilometervis fin, gyllene sand. Det finns också ett överflöd av vattensporter att tillgå i området med spännande aktiviteter såsom paragliding, vindsurfing och vattenskoter. Du kan också utforska de magiska reven och när du fått på dig dykutrustningen kan du ta en guidad undervattensrundtur i bukten.

Prova det lokala köket på din semester i Isla Verde eller bara insup atmosfären på en av de många lokala musikscenerna. I området finns också ett stort urval av nattklubbar, med massor av ställen du kan gå och dansa hela natten.

Om du vill göra en dagsutflykt under din semester i Isla Verde så hittar du massor av alternativ i den närliggande huvudstaden San Juan; här finns spansk barockarkitektur och 1500-tals kyrkor står skuldra vid skuldra med moskéer, konstgallerier och moderna köpcentra. Det är en verkligt blandad gemenskap som har en unik blandning av influenser som samsas om att skapa den moderna puertoricansk kulturen.

Billig Semester i Isla Verde

Semesterresor till Isla Verde har något för alla och den unika puertoricanska kulturen gör den till en destination helt olik alla andra. Vare sig du är här för stränderna, nattklubbarna eller den spanska koloniala arkitekturen; boka en billig semester till Isla Verde med solfaktor.se och du kommer att få minnen för livet. Boka din resa till Puerto Rico med solfaktor.seCondado

Reseguide Condado

Språk

Spanska, Engelska

Valuta

USD - Amerikansk dollar

Lokal tid

GMT - 5 timmar

Condado är en attraktiv och något av en "designer"-destination som ligger strax öster om Puerto Ricos huvudstad San Juan. Här hittar du ett bra utbud av attraktioner, fina restauranger och några av de bästa stränderna i Puerto Rico som gör en semester i Condado till det perfekta valet för familjer, par, och alla andra som vill utforska området i sin egen takt.

Semester i Condado

Om du funderar på en utflykt eller dagsutflykt under din semester i Condado inser du snabbt att du är inom räckhåll för den gamla stadsdelen i San Juan. Det koloniala området är fyllt med fascinerande 1500-tals hus och kyrkor varav många är utsmyckade i spanska barock och gotisk stil.

I södra Condado hittar du de populära shoppingområdena på Wilson Street och Aldea Street, båda är fantastiska ställen om man letar efter en souvenir på vistelsen i Condado. Du hittar också ett rikt utbud av restauranger och barer i området vilket gör det till en utmärkt plats om du är intresserad av att prova det lokala köket - som så mycket annat i Puerto Rico kombinerar maten många influenser, bland annat ursprungsindianskt, afrikanskt, spanskt och nordamerikanskt.

Om stränder är din grej skall du ta dig direkt till Atlantkusten. Här hittar du fantastiska stränder med fin, gyllene sand som erbjuder idealiska förhållanden för sol och bad. Barnen kan bada tryggt i vattnet och du hittar också ett bra utbud av vattensporter att prova - varför inte prova vindsurfing eller hoppa över vågorna på en jetski. En annan populär aktivitet här är dykning och det finns ett antal dykskolor runt Condado där du kan hyra utrustning för dagen, eller ta en lektion eller två. Den utmärkta sikten innebär att du inte kommer att ha några problem att upptäcka märkliga och underbara exempel på det lokala marina livet!

Alternativt kan du bege dig inåt landet och utforska det dramatiska och natursköna landskapet i området. Condado Lagoon är en särskilt vacker plats och en fin destination för vandring, cykling eller bara för en picknick.

Billig Semester i Condado

Boka din semester till Condado genom solfaktor.se och du kommer att få en mycket prisvärd resa. Det breda utbudet av attraktioner i Condado gör den till en destination som kommer att ha något som borde intressera alla. Boka din resa till Puerto Rico med solfaktor.seHumacao

Humacao

Humacao ligger på Puerto Ricos östra kust, norr om Yabucoa, söder om Naguabo; öster om Las Piedras; och väster om Vieques sund.

Humacao är känt som "La Perla del Oriente" (Orientens pärla) och "La Cuidad Gris" (den grå staden). Staden grundades i April 1722 och blev självständigt (stad) 1793. Humacao har fått sitt namn från den lokale indianhövdingen Jumacao.

Utanför kusten ca 1 km från Humacao ligger en ö som bebos av rhesusapor som på 1930-talet användes i vetenskapliga experiment. Cayo Santiago (15,2 hektar) huserar en av två fältstationer tillhörande the Caribbean Primate Research Center. Den lilla ön har en befolkning på cirka 800 apor som är direkta ättlingar till de ursprungliga 409 apor som importerades från Indien 1938. Det är strikta begränsningar på antalet besökare som tillåts på ön vid ett och samma tillfälle men du kan åka båt runt den och snorkla i närheten  och se aporna på ett avstånd som är säkert för både dig och djuren.

Humacaos lilla flygplats trafikeras av Vieques Air Link med en daglig flygning från Vieques.

Att göra i Humacao

 • Buena Vista Beach

 • Casa Roig Museum. Byggt 1920 av Antonin Nechodoma, moderna konstutställningar,

 • El Morrilo Beach

 • Observatorio Astronómico Observatoriet har öppet varje torsdag från 19:30 - 22:30. Besökare har möjlighet att observera månen, synliga planeter, flera stjärnor, nebulosor, galaxer och klotforms- och galaxkluster

 • Palmas del Mar Casino

 • Palmas del Mar golfbana designad av Gary Player för Palmas del Mar Resort Palmas bana har 4 par-5 hål, Palmas del Mar med tjugo tennisbanor,

 • Punta Santiago Beach

 • Refugio Vida Silvestre

 • Shiraz Charters - Fisketurer för erfarna fiskare, nybörjare och familjer med små barn. Den vanligaste fisken i Västindien är den spännande Blue Marlin som i genomsnitt väger 90 kg.

Boka din semester till Humacao med solfaktor.se nu.Cabo Rojo

Cabo Rojo

Cabo Rojo är känt som "El Pueblo de Cofresí" (Cofresís stads). Cabo Rojo grundades i December 1771 av Nicolás Ramírez Arellano och Miguel de Muesas.

Det sägs att Cabo Rojo fått sitt namn av den stora mängden mineraler vid dess kust som gjorde vattnet rödaktigt. Cabo betyder udde och Rojo den röda färgen.

Cabo Rojos territorium är mestadels platt eftersom staden ligger i den västra kustdalen. Staden ligger vid Karibiska havet, söder om Mayagüez och Hormigueros; och väster om Hormigueros, San Germán och Lajas. Dess floder är: Guanajibo, Cajul, Seco, Viejo och Caño Conde Avila.

Den första kyrkan invigdes 1783 med namnet San José.

Viken i Boquerón, en del av kommunen Cabo Rojo, sträcker ca 5 km inåt landet, skyddande över en 1,5 km vit sand kantad av rent vatten och är underbar för bad och avkoppling. Den är också utmärkt för simning.

Cabo Rojo National Wildlife Refuge, en subtropisk torrskog (dry forest) har ett besökscentrum och interaktiva utställningar liksom fågelskådningsstigar, 50 fågelarter varav flera utrotningshotade. Ingen camping tillåten.

Cabo Rojo Lighthouse byggdes 1881 på kalkstensklipporna som stupar 300 meter lodrätt ned i havet. Den är också känd som "Faro de Los Morillos". Denna gamla fyren automatiserades och elektrifierades 1967. Spektakulär utsikt.

Befolkning ca 50,000

Att se och göra i Cabo Rojo

 • Boqueron Beach Boqueron-stranden är utmärkt för simning. Parkering för hundratals bilar, camping, omklädningsrum.

 • Boqueron Forest Reserve Boqueron Forest Reserve ligger i Cabo Rojo strax väster om Boqueron. Reservatet består av 400 hektar mangrove-våtmarker.

 • Buye Beach Strax norr om byn Boquerón, på väg 307

 • Cabo Rojo Lighthouse ("El Faro") Cabo Rojo Lighthouse ligger på Route 303 och byggdes 1881 på kalkstensklipporna 300 meter över havet. Det är också känt som "Faro de Los Morillos".

 • Combate Beach, väg 3301 i Combate-området.

 • Joyuda Beach.

 • Museo de Los Proceres Museet innehåller en skulpturutställning av nationella ledare, ett indianskt kulturgalleri, utställningar av Puertorikanska samtida konstnärer, en samling konst och en teater för teaterstycken och konferenser.

 • Phosphorescent Bay.

 • Plaza De Recreo, stadens största torg.

 • Punta Arenas Beach.

 • Punta Guaniquilla Reserve Detta 388-hektar stora reservat skyddar ett varierat landskap som innehåller en karg udde, en torrskog, palmer och mangrove, unika kalkstensformationer i två laguner, ett grottsystem, kaktusar, och träskområden. Området är anmärkningsvärt då det skyddar den hotade västindiska visslande anden, den amerikanska kopparanden och den karibiska sothönan. Området är också känt som ett fågelskyddsområde för flyttfåglar och ett viktig övervintringsställe för strandfåglar.

 • Punta Real Beach.

Festivaler och evenemang

 • Festival del Pescao - mars

 • Festival de los Años Cuarenta - April Stadens torg är dekorerade för att se ut som de gjorde på 1940-talet.

 • Festival del Chigüero - April

 • Jornada en Betances - April Commenmorates hyllar födelsen av Dr Ramon Emeterio Betances. En 1800-tals förkämpe för oberoende.

 • Festival del Ostion - Maj

 • Tejido de Sombreros - Maj

 • Cruce Bahia Boqueron - Juli

 • Festival del Melon - Juli

 • Retorono a la Arena - Juli

 • Fiestas Patronales de San Miguel Arcangel - september

 • Varje år firar Cabo Rojo skyddshelgonsfestivalen Festligheterna inkluderar dans, mat, parader och religiösa processioner.

 • Festival de la Paleta - December

 • Festival Le Lo Lai - DecemberPonce

Ponce

Med en befolkning på ca 195.000 är Ponce Puerto Ricos näst största stad (San Juan är den första och Mayaguez är den tredje).

Ponce är allmänt känd under flera namn: La Perla del Sur (Söderns Pärla), La Ciudad de los Leones (Lejonens stad), eller La Ciudad de las Quenepas.Ponce är också känt som "Ciudad Señorial" (den Majestätiska eller nobla staden) på grund av dess många vackra neoklassisistiska byggnader och fasader.

Ponce grundades år 1692 av Juan Ponce de Leon barnbarnsbarn - Loiza Ponce de León. Ponce var Spaniens huvudstad i den södra regionen tills den tills USA tog över 1898.

Ponce ligger i den södra kustslättregionen (ca 5 km) från den södra centrala kusten på ön), söder om Adjuntas, Utuado och Jayuya; öster Peñuelas; och väster om Juana Díaz. Den årliga nederbörden är cirka 900 mm vid kusten och 1200 mm i inlandet och medeltemperaturen är 24°C.

Caja de Muertos solnedgång

Nästan en halv miljard dollar har spenderats på att bevara den koloniala kärnan i Ponce. Hjärtat i Ponce har anor från slutet av 1600-talet och har utnämnts till nationell skatt. Den består av torg och kyrkor och mycket dekorativa koloniala hem, härliga fontäner och en unik brandstation.

Ponce är ett viktigt handels- och distributionscentra och har en hamn; Playa de Ponce hamn är en av de mest trafikerade hamnarna i Västindien och hanterar tobak, kaffe, rom och sockerrör.

Parque de Bombas

Det vackra Plaza de las Delicias i centrum är värt ett stopp, med vackra fontäner, en katedral och lokala bänksittande invånare. Det unika röda och svarta, århundraden gamla träbrandstationen, allmänt känd som Parque de Bombas är ett landmärke och fortfarande är i bruk. Parque de Bombas byggdes 1882 för en utställning och tjänade 1883-1989 som högkvarter för brandkåren i Ponce. 1990 öppnades brandstationen på nytt som museummed utställningar på andra våningen och den kommunala orkestern spelar gratiskonsert varje söndag.

Andra intressanta byggnader runt plazan inkluderar Casa Alcaldia (rådhuset), den äldsta koloniala byggnaden i staden med anor från 1840-talet. I närheten ligger Casa Armstrong-Poventud, ett magnifikt exempel på det neoklassiska arkitektoniska arvet på ön.

Parque de Bombas

The Museum of Puerto Rico Music spårar öns rika musikaliska historia genom memorabilia från kända musiker och visningar av indianska, spanska och afrikanska musikinstrument.

Ponce Museum of Art, designat av Edward Durrell Sten (Museum of Modern Art, New York), är det enda museet av någon slags klass huserar den mest omfattande konstsamlingen i Karibien. Det ligger på södra kusten av Puerto Rico, 90 minuter från San Juan. Museet donerades av en stiftelse som inrättats av Luis A Ferré (guvernör 1968-1972). Byggnaden, med sju sammankopplade hexagoner, glaskupoler och ett par böjda trappor, innehåller en av de viktigaste prerafaelitiska samlingarna i den västra hemisfären. I museet finns mer än 1.000 målningar och 400 skulpturer inklusive den finaste samlingen av europeiska produktioner i Västindien, såsom verk av Velasquez, Rubens och Rodin. Många viktiga puertoricanska verk ingår i samlingen, en del Inka-keramik och även thailändska verk. Museet erbjuder också utställningar av samtida puertoricansk konstnärer. Öppet dagligen från 10:00 till 17:00.

La Guancha Paseo Tablado, strandpromenaden, är en trevligt stopp där du kan frottera dig med livliga lokala Ponceños-tonåringar, pensionärer och mammor med barn. Piren här är utgångspunkten för en ordinarie helgfärja till Caja de Muertos (Coffin Island eller Dead Box Island), en liten ö med orörda stränder, en gammal fyr (byggd 1887) och ett markerat snorkelspår (under uppbyggnad) . Färjetrafik: lördag, söndag och helgdagar från 09:00 och retur till 17:00.

För en fantastisk utsikt över hur bergen möter havet vid Ponce skall du köra till toppen av El Vigia Hill där man en gång hade utkikspost för att upptäcka attackerande fartyg. Besökare kan bestiga "Virgin's Cross" (La Cruz del Vigia), ett 30 meters utsiktstorn och njuta utsikten över Ponce och Caja de Muertos. Byggt 1984, korset är ett minnesmärke över den spanska garnison som etablerades på toppen av kullen för att hålla utkik efter smugglares fartyg när de försökte lasta av smuggelgode på Puerto Ricos sydkust i början av 1800-talet.

Tibes

Castillo Serralles (Serralles Slott) ligger nära El Vigia Hill och är en härligt tidigare residens ägt av en av de mäktigaste rom-producerande familjerna, Serralles-familjen, producenter av Don Q rom. Serralles slott är ett praktfullt exempel på spansk Revival arkitektur, populär på 1920-talet; inomhus patios med fontäner, vackra formella trädgårdar matchande stilen på huset, välskötta lågor med djungelväxter som växer i ett mönster som matchar smidet på huset. Det ritades av arkitekten Pedro de Castro och avslutades i början av 1930-talet.

I närheten ligger Tibes Indian Ceremonial Center som upptäcktes 1975 efter att orkanregn avslöjade keramik och endast en liten del har hittills grävts ut, platsen är den äldsta kyrkogården som hittats till dags dato i Antillerna med cirka 200 skelett från AD300, den anses vara det största och viktigaste arkeologiska fyndet i Västindien. Dessa gamla indianska platser inkluderar sju bateyes (bollplaner), några ristade med hällristningar och sägs ha använts för en fotbollsliknande spel. På en av två dansområden, radas stenarna upp sig med solen under vårdagjämningen och vintersolståndet, vilket gör Tibes en till ett för-Columbianskt astronomiskt observatorium. Denna arkeologiska upptäckt bekräftar att Igneri-indianerna (pre-Taino) inte helt försvann utan att lämna spår av deras existens andra än prover på deras keramik. På Tibes finns bevis för att Igneris var bönder, fiskare och jägare av fåglar och smådjur. Området är nu en turistattraktion som är öppen för allmänheten. Det finns en rekonstruerad Taíno-by med bambuhyddor med halmtak.

Museo de la Historia de Ponce (Museum of the History of Ponce) visar dokument, föremål och reliker relaterade till den historiska utvecklingen av staden. Museet öppnade sina dörrar i 1992 och det var det första museet i Puerto Rico helt ägnat åt historien om människorna i en stad. Adress 53 Calle Isabel.

Hacienda Buena Vista även känt som Hacienda Vives (Buena Vista Plantation) byggdes 1833 och ägnades ursprungligen åt frukt men omvandlades till kaffeplantage och Majskvarn 1845 och var i drift till 1937 och har återställts genom Fideicomiso de Conservacion de Puerto Rico. Alla maskinarbeten (metalldelarna är original) och drivs av vatten som kanaliseras från det 360 m höga Vives vattenfallet; den hydrauliska turbinen som driver Majskvarnen är unik. Ligger på Rte. 10, Barrio Magueyes, km 16.8.   

Ponce Plaza

Söder om Ponce hittar du Cardona ön, där en fyr från 1800-talet fortfarande står.

Ponce exporterar kaffe, tobak, melass, rom och bananer och andra tropiska frukter. Dess huvudsakliga tillverkning är bland annat textilier, skor, cement, papper, elektriska apparater och metallprodukter. Industri inkluderar turism, förädling av jordbruksprodukter, romdestillering, konservering och diamantslipning.San Juan

Reseguide San Juan

Språk

Spanska och engelska

Valuta

USD - Amerikansk dollar

Lokal tid

GMT-5 timmar

San Juan är huvudstad i önationen Puerto Rico. Denna levande och varierade huvudstad har en mängd historiska sevärdheter, himmelska stränder, en levande kultur och ett rikt kulturarv. Det är en bra destination för familjer men har också gott om alternativ för de som vill uppleva den livligare sidan av livet på ön.

Semester i San Juan

San Juans fullständiga titel kan översättas till "Huvudstadskommunen, Johannes Döparens" och den ursprungliga bosättningen på denna ort grundades av spanska nybyggare 1521. Den är i själva verket dem näst äldsta staden som är grundad av européer i Amerika, bakom den dominikanska staden Santa Domingo.

Med en så rik historia och kulturarv kommer en semester i San Juan ge dig chansen att utforska några fascinerande gamla platser - varav många har anknytning till de befästningar och försvar som byggdes här av spanjorerna. Till exempel kanske du vill besöka forten vid Fort San Felipe del Morro och forten San Cristóbal, båda robusta konstruktioner som kombinerar militär makt med arkitektoniska utsmyckningar i spansk barockstil. Där finns också herrgården som är känd som La Fortaleza, som en gång var öns första guvernörs hem.

Om du vandrar runt på stadens gator kommer du att stöta på otaliga musikscener, gallerier, museer och restauranger. Både musik och mat i Puerto Rico är influerat av en mängd källor och ingen semester i San Juan skulle vara komplett utan att uppleva de lokala ljuden och smakerna!

San Juan är en populär sportdestination och staden har varit värd för internationella idrottsevenemang vid ett antal tillfällen; bland annat Pan American Games, the Caribbean Games och World Baseball Classics. Detta arv återspeglas i ett stort lokalt intresse för idrotter, både land- och vattenbaserade. På en semester i San Juan kan sysselsätta dig med cykling, motocross och ridning eller kasta dig ut i vågorna på surfbräda eller jet ski. Dykning är ytterligare en populär aktivitet i San Juan, den suveräna kombinationen av kristallklart vatten och vackra korallrev ger perfekta förhållanden för sporten. Stränderna i San Juan är en fröjd att skåda, med gyllene sand som sträcker sig så långt ögat kan nå.

Billiga Resor till San Juan

Med ett brett utbud spännande attraktioner som alla genomsyras av en unik lokal kultur; en resa till San Juan är helt olik något annat du sannolikt har varit. Prata med solfaktor.se för att boka din egen billiga semester till San Juan. Boka dina resor till San Juan med solfaktor.se

Gamla San Juan (Viejo San Juan) är den historiska kärnan i San Juan. Även om detta åtta gånger tio kvarter stora distrikt är en del av San Juan är det ganska geografiskt och kulturellt skilt från resten av staden. Den upptar den västra halvan av den lilla ön San Juan, som den delar med Puerta de Tierra. Eftersom detta är ett turistmål är engelska relativt allmänt talad.

Några saker att se i San Juan

Parken San Juan National Historic Site, Castillo San Cristóbal, en av de största spanska fästningarna i den nya världen, Castillo San Felipe del Morro (eller el Morro) är ett citadell med en imponerande utsikt över inloppet till San Juan Harbor, Fortín San Juan de la Cruz (eller el Cañuelo) ligger tvärs över hamnen på Isla de Cabras och Casa Blanca, den första guvernören i Puerto Ricos hem.

Med sitt breda utbud av spännande attraktioner som alla genomsyras av kultur, en semester i Viejjo San Juan är helt olikt ställen du varit förut. Gå in på solfaktor.se och boka din egen billiga semester till Viejo San Juan och det kommer att vara något du pratar om många år efter.

Boka din resa till Viejo San Juan med solfaktor.seFajardo

Fajardo

Fajardo är känt som "La Metrópolis del Sol Naciente" (soluppgångens stad). Fajardo grundades tidigt 1770-tal. Den hette ursprungligen Santiago de Fajardo.

Fajardo är en av de mest ursprungligt vackra platserna vid öns kuster. Den ligger på den östra delen av ön och gränsar till Atlanten, norr om Ceiba och öster om Luquillo. Fajardo är ett stort båtcentrum med ett brett utbud av uthyrning och charter med dagliga dykutflykter samt schemalagda färje- och flygförbindelse som transporterar passagerare och gods till Culebra och Vieques.  Puerto del Rey Marina, med plats för 750 båtar, är den största i Västindien.

Fajardo har perfekta stränder som avgränsas av lugnt, klart vatten perfekt för snorkling, Seven Seas Beach som erbjuder gott om vattensporter, bra seglingsområden, snorkling och massor av dykning.

Las Cabezas de San Juan i Fajardo är ett av de viktigaste naturområdena i Puerto Rico. Las Cabezas, som betyder "huvudena" består av 3 uddar som sträcker sig ut i Atlanten. Det är imponerande med sju olika ekologiska system inklusive korallrev, stränder, laguner, mangroveträsk och torrskog på 128 hektar. Reservatet är hem för många utrotningshotade arter. En fyr från 1800-talet (byggd 1880), känd som "El Faro de las Cabezas de San Juan", vackert restaurerad av Conservation Trust. Fyren har ett informationscentrum och utsiktsplats varifrån du har en fantastisk utsikt över El Yunque. Öppet fre-sön. Förhandsbokningar krävs för alla besökare.

Utanför kusten nära Fajardo kan man hitta några holmar: Icacos, Palominos, Palominitos och Diablo, de är obebodda korallöar.

Områdets viktigaste sysselsättning omfattar cigarrer, möbler, metall och elektronikkomponenter.

Det finns många välkända "fajardeños", bland dem: politikern Antonio R. Barceló.

Befolkning ca 37.000

Avstånd till San Juan: 46 km

Saker att se och göra i Fajardo

 • Culebra Culebra är känt för sina korallrev och vita sandstränder. Culebra kan nås med flyg eller färja från Fajardo och erbjuder boende och mat. Färjan tar både passagerare och bilar.

 • El Conquistador Golf Course Bana designad av Arthur Hills 1993. Höjdskillnad på mer än 300 m med strategiska bunkers och vattenhinder.

 • Faro de Fajardo som ägs och förvaltas av Conservation Trust i Puerto Rico De tre uddar som sträcker sig ut i Atlanten från öns östra hörn har ett konstcenter och en fyr från 1800-talet - " El Faro ". Den omsorgsfullt restaurerade neoklassiska fyren är den näst äldsta på ön och erbjuder en magnifik utsikt där man på en klar dag ser avlägsna karibiska öar.

 • Las Cabezas de San Juan State Park Las Cabezas de San Juan State Park ligger i Fajardo. Den omfamnar en del av öns tropiska regnskogar. Den har också ett vetenskapligt forskningscentrum som fungerar som hem för många hotade arter. Besökare kan utforska reservatet längs ett nätverk av stigar och träpromenader. Öns näst äldsta fyr, El Faro, ligger här.

 • Marina Puerto Chico, Rt 987.

 • Marina Puerto Real, Fajardo

 • Puerto Del Rey Marina, Fajardo

 • Sea Lovers Marina, Fajardo

 • Seven Seas Beach, en utmärkt strand intill naturreservatet i slutet av highway 987.

 • Villa Marina Yacht Harbour, Fajardo

 • Wyndham El Conquistador Marina, Fajardo

Festivaler och evenemang

 • Festival de Chiringas - April

 • La Bicicletada Fajardena - April

 • Regata de Veleros Copa Kelly - April

 • Festival de Bomba y Plena - Maj

 • Fiestas Patronales de Santiago Apóstol - Juli

 • Varje år firar Fajardo skyddshelgonsfestivalen Festligheterna inkluderar dans, mat, parader och religiösa processioner.

 • Fiestas del Paraíso - Augusti

 • Festival Cocolia - NovemberDorado

Dorado

Dorado är känt som "La Ciudad Ejemplar" (Den exemplariska staden. Dorado grundades 1842 av Jacinto López Martínez.

Staden är ett turistcentrum med många resorter för fastboende och prestigefyllda hotell. I Dorado ligger några av de mest kända hotellen i huvudstadsregionen, Hyatt Dorado Beach Hotel och Hyatt Regency Cerromar Hotel. Disse hotellene fant jeg ikke på solfaktor sidene?

Dorado ligger på norra delen av ön som gränsar till Atlanten, norr om Toa Alta, öster om Vega Alta och väster om Toa Baja.

Befolkning ca 38.000

Saker att göra och se

 • Casa Alegria Museum Tidigare hem till målaren Marco Juan Alegria har en utställningshall, en konstskola och memorabilia från tidigare decennier,

 • Casa del Rey Museum Byggt 1823 och återställt genom puertorikanska kulturinstitutet 1978,

 • Cerro Gordo Beach En mycket vacker strand bara en kort åktur från San Juan på väg 690, avtag väg 22 eller väg 2

 • Dorado Del Mar Golf Club Denna golfbana designades av den världsberömda puertorikanske golfaren, Chi Chi Rodriguez 1998, denna 18-hålsbana ligger i Dorado, bara 30 km väster om San Juan

 • Hyatt Dorado Beach Casino

 • Hyatt Dorado Beach Resort Golf Course är konsekvent rankad som en av världens bästa golfdestinationer och tidigare värd för World Cup of Golf och Senior Tournament of Champions

 • Hyatt Regency Cerromar Beach Resort Golf En bana med 36 hål av championship-klass fördelat på två banor designade av Robert Trent Jones

 • Hyatt Regency Cerromar Casino

 • Sardinera Beach.

Festivaler och evenemang

 • National Championship Motors - mars

 • Fiestas Patronales de San Antonio de Padua - Juni

 • Varje år firas skyddshelgonsfestivalen. Festligheterna inkluderar danser, mat, parader och religiösa processioner.

 • Feria de Accion de Gracias - November

 • Festival de la Plata - DecemberRio Grande

Rio Grande

Rio Grande är känt som La Ciudad del Yunque (Yunques stad). Rio Grande grundades den 25 Juli 1840 av bröderna Deriderio och Quilimaco Escobar.

Befolkning ca 55.000

Staden fick sitt namn efter den stora floden som rinner genom området, Río Grande.

Rio Grande ligger i norra kustdalen, bara 30 minuter från San Juan. Norr om Las Piedras, Naguabo och Ceiba; öster om Loiza och Canovanas och väster om Luquillo.

Det finns många välkända riograndeños, bland dem: Franciso Mojica Jesus Parilla Calderon, Eugenio Guerra, José Reymundi, Ovidio de Jesus Uriguen, Enrique Calderon, Agustin Guerra, Manuel Siaca Rivera, Cecilia Arnaldi de Olmeda, och Carmen Reyes Padro.

Saker att göra och se

 • Bahia Beach Plantation Golf Course. Bahia Beach Plantation är den enda 18-håls golfbana i San Juan området som är tillgänglig för obegränsat spel av allmänheten och turister. Layouten har dramatiska vyer över den närliggande regnskogen El Yunque, 75 tunnland sötvattensjöar, 13 vattenhål och de tre sista hålen löper längs en av Puerto Ricos vackraste stränder.

 • Berwind Country Club. Banan designades av Bob Holoman 1960

 • El Yunque Regnskog El Yunque Regnskog med en total yta på 28.000 hektar har uppskattningsvis 240 typer av träd och många andra växter såsom små vilda orkidéer, bambuträd, jätteormbunkar och trumpetträd. Vandringsleder och rastplatser finns.

 • Espiritu Santo River Espiritu Santo River är den enda farbara floden i Puerto Rico.

 • Las Picuas Beach

 • Rio Grande de Loiza

 • Westin Rio Mar Beach Casino

 • Westin Rio Mar Beach med 13 tennisbanor

 • Treehouse Studio. Galleriet huserar färgglada akvareller av ägaren, Monica Laird.

Festivaler och evenemang

 • Fiestas de Cruz - Maj

 • Fiestas Patronales de Nuestra Sra. del Carmen - Juli

 • Varje år firar Rio Grande firas skyddshelgonsfestivalen. Festligheterna inkluderar danser, mat, parader och religiösa processioner.Vieques

Vieques

Vieques är känt som "La Isla Nena" (den lilla flickan) och "Isabel Segunda" (Isabel II). Vieques grundades 1843 av Francisco Sainz.

De är 34 km lång och 5 km bred, 135 km2. Den annekterades av Puerto Rico 1854. Vieques har fått sitt namn från det Taino-indianska ordet för liten ö (bieques).

Ön ligger mellan Puerto Rico och St Thomas (USVI) och är separerad från den sydöstra kusten av Puerto Rico av ca 12 km hav men om du tar en färja från Fajardo är distansen ca 28 km. Många andra små öar (holmar) ligger utanför kusten vid Vieques.

Skönhet och historia tillsamman på denna 34 gånger 5 km stora ö. Arawak-indianer bodde här en gång och det var ett ökänt paradis för pirater under 1600-talet. Olika europeiska stormakter kämpade om kontrollen över Vieques. Punta Mulas fyr som även är känd som Morropó byggdes 1893. Den gamla fyren skyddar fortfarande hamnen och har en reflektor som importerades från Paris 1895, som ger ifrån sig en stråle som kan ses från så långt bort som 24 km.

Snorklingen är utmärkt, särskilt på Blue Beach. Ön huserar också den fosforescerande Mosquito Bay. Detta sällsynta och märkliga fenomen orsakas av miljontals självlysande dinoflagellater som lyser när de störs av rörelse. Dinoflagellaterna, en liten form av marint liv, har egenskaper från både växter och djur, deras storlek varierar från cirka 5 till 2.000 mikrometer.

Efter påtryckningar från folket i Vieques, lämnade den amerikanska flottan ön Vieques i Puerto Rico i Maj 2003 efter mer än 60 års användning som en testområde. Den amerikanska marinen kom till Vieques 1941 och tog kontroll över ca 70% (27.000 av öns 33.000 hektar) av Vieques som sedan användes som utbildningsområde (målskjutning med skarp ammunition och krigsspel). Som en följd av detta har Vieques ett arv med giftiga föroreningar. I Maj 1999 erkände den amerikanska flottan att den hade testat radioaktivt utarmat uran på ön. Många på ön skyller den höga cancerfrekvensen (26 procent över Puerto Ricos genomsnitt) på marinens föroreningar.

Isabel Segunda hamn utmärker sig genom att vara det sista fort som byggdes av spanjorerna i den nya världen.

Det finn ett utmärkt historisk museum på det vackert restaurerade fortet, El Fortin Conde de Mirasol, som ligger i Isabel Segunda. Denna fästning utmärker sig genom av att vara det sista fortet som uppfördes under det spanska imperiet i den nya världen och har tidvis också fungerat som fängelse. Efter en varsam renovering 1991 av Institutet för Puerto Ricansk kultur tjänar fortet nu som öns största museum och huserar både Vieques Museum of Art and History och Vieques historiska arkiv. Museet innehåller Vieques historiska arkiv och förvarar tusentals dokument och annat material med anknytning till Vieques historia.

Flyga til Vieques

För att komma till ön, kan du antingen ta ett litet plan från San Juan International Airport (20-30 minuters flygning), eller en färja från Fajardo (75-90 minuters båtresa), den går fyra gånger om dagen.  Du kan också hitta flygningar från St Croix eller St Thomas (St Thomas - Fajardo - Vieques).

Boende på Vieques är bekvämt och lättillgängligt. Camping är tillåtet på Sun Bay med ett gratis tillstånd. Bilar finns att hyra genom de flesta hotell. Reven är populära bland sportdykare och flera av Puerto Ricos dykoperatörer arrangerar resor hit.

Ön producerar sockerrör (huvudgröda), kokosnötter, korn, sötpotatis, avokado, bananer och papaya.

Det finns många välkända "viequenses", bland dem: Jaime Benítez.

Bilresa från San Juan: ca 45 km

Körtid: 52 minuter till Fajardo, ta en färja

Saker att se och göra i Vieques

 • Punta Mulas fyr Punta Mulas fyr även känd som Morrop som byggdes 1885. Den gamla fyren skyddar fortfarande hamnen och har en reflektor som importerades från Paris 1895, som ger ifrån sig en stråle som kan ses från så långt bort som 24 km.

 • Sun Bay Beach, Route 997, Vieques

Festivaler och evenemang

 • Festival Cultural - April

 • Fiestas Patronales de Nuestra Sra. del Carmen - Juli

 • Varje år fira Vieques skyddshelgonsfestivalen Festligheterna inkluderar dans, mat, parader och religiösa processioner.

 • Festival de la Arepa - NovemberRincon

Rincón

Rincón kallas Pueblo del Surfing (surfstaden) och El Pueblo de los Bellos Atardeceres (de vackra solnedgångarnas stad). Rincón grundades 1771 av Luis de Añasco.

Staden Rincón ligger i den västra kustdalen, väster om Añasco och Aguada. Den ligger inbäddad mellan La Cadena-bergen och en rad stränder som vetter mot Atlanten i norr och Karibien i söder. De halvdussin rev som kantar Atlantens stränder har blivit ett vintermecka för duktiga surfare sedan World Surfing Championship hölls här för nästan tjugo år sedan. Hotade knölvalar besöker på vintern.

Punta Higuero-fyren byggdes av spanjorerna i början av 1890-talet och återuppbyggdes efter en jordbävning 1921. Fyren är fortfarande i bruk och den använder en obemannad 26.000-cm roterande reflektorlampa.

Det finns några små hotell och surfbutiker i denna charmiga stad och mango växer överallt. Det finns också en observationspark för valskådning.

Saker att se och göra i Rincón - Puerto Rico

Vill du veta vad du kan se och göra i Rincón? Några idéer för att utforska och njuta av staden.

Club Nautico Rincon, Punta Higuero Lighthouse

Punta Higuero fyren byggdes av spanjorerna i början av 1890-talet. Fyren är fortfarande i bruk och den använder en obemannad 26.000-cm roterande reflektorlampa.


Carolina | Isla Verde | Condado | Humacao | Cabo Rojo | Ponce | San Juan | Fajardo | Dorado | Rio Grande | Vieques | Rincon