Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Miami

Topp » USA » Florida » Miami

Miami

- Romantiskt, hippt och milsvis med beach

Stranden är naturligtvis en stor attraktion i Miami och det finns sand för varje smak, South Beach för surfare, North Beach för familjer och Bill Baggs Cape Florida State Park i Key Biscayne för naturälskare. Den mest kända stranden är förmodligen Miami Beach som är som en stad i staden. Ingen annanstans hittar du arkitektur som den i Miami. Den inhemska MIMO-stilen kan ses längs Collins Avenue i Miami Beach. South Beach har en av världens största och bäst bevarade koncentrationer av Art Deco och Art Moderne byggnaderna i världen. Miami ligger 35 kilometer från Fort Lauderdale som även kallas Floridas svar på Venedig. Exotiska Key West ligger bara 250 kilometer bort och till de populära nöjesparkerna i Orlando och Busch Gardens är det cirka 350-400 kilomter.

Tips på aktiviteter du kan göra i Miami:

* Bo på Miami Beach och njuta av den vackra stranden och dess berusande nattliv
* Hyr en bil och kör söderut till Key West
* Zoo Miami Seaquarium är omtyckt av barnfamiljer
* Besök Everglades National Park
* Spela golf på en av de många vackra golfbanor i och runt Miami
* Res på kryssning från Miami eller Fort Lauderdale


Miami Beach

- South Beach, pulserande nattliv och Art Deco hotell

Miami Beach är en ö utanför Miami som är ansluten till fastlandet genom en serie broar. En mycket lång sandstrand och behagligt klimat lockar många turister under hela året. Högsäsong är från november till mars. Här hittar du alla sorts hotell från super enkla pensionat till tjusiga lyxhotell. Priserna kan också variera mycket så det är smart att kolla runt lite.

Miami Beach är uppdelad i tre distrikt. Mest känd är South Beach, som sträcker sig från den sydligaste punkten på ön till 23rd Street. Där tar Mid Beach över fram till 63rd Street och övergår därefter till North Beach. Det råder dock ingen tvekan om att det är på South Beach det händer.

På South Beach dominerar pastellfärgerna och neonljus lyser upp fasaderna om kvällen. Det finns många bra hotell och ett glamoröst nattliv som aldrig tar slut. Lyxbilar följer varandra på Collins Avenue och Ocean Drive. Stranden består av fin sand och på South Beach solar man sig i glansen av alla vackra människor. Restaurangutbudet är varierat, allt från latinamerikanska till trendiga restauranger. Det berömda art deco-distriktet ligger på Ocean Drive och är ett kulturmärkt konstnärskvarter från 1920 - 1930 - talet.

Läs mer om Miami .


» Läs mer om Miami Beach

Miami Beach