Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Florida

Topp » USA » Florida

Florida
Florida eller "The Sunshine state" bjuder på stor variation. Här blandas olika sorters människor, allt från rullskridskoåkare till skådespelare. Upplevelserna och platserna är många som mixas med äkta storstadsatmosfär, modern kultur, storslagen natur och många härliga stränder. Det är enkelt att hyra bil och köra runt på egen hand. Det är ett bra sätt att lära känna Florida, och allt som denna cocktail har att erbjuda.

Miami eller Miami Beach har en trivsam stämning med stor livsglädje. Fort Lauderdale kallas ofta för Amerikas Venedig och har en mer avslappnad atmosfär. Orlando är kanske mest känt för alla mäktiga nöjesparker, den ena är mer imponerande än den andra, och är givetvis ett paradis för alla åldrar.

Under september och oktober kan det förekomma stormbyar, så välj gärna att resa till Florida en annan tid på året.

Kart FloridaFort Lauderdale

- Familjefavoriten i Solskensstaden

Fort Lauderdale är känt som Amerikas Venedig och ligger ca 5 mil norr om Miami. Längs med det enorma kanalsystemet ligger imponerande lyxvillor och många fina hotell. Även marinan imponerar med alla lyxiga yachter som ligger på rad. Förutom det lockar byn med milslånga stränder, spännade museum och fantastiska fisk- och skaldjursrestauranger.

Klimatet är subtropiskt med varma, långa somrar och milda torra vintrar. En bra årstid att resa är mellan december-juni, men Fort Lauderdale kan egentligen besökas året runt.

Fort Lauderdale ligger ca 50 km norr om Miami och många väljer att hyra bil när de är här för att kunna uppleva den liviliga staden vid stranden.

Tips på aktiviteter att göra i Fort Lauderdale:
* Hyr en bil, här är det bra vägar och lätt att ta sig runt.
* Besök Zoo Miami och Seaquarium.
* Besök träsken i Everglades, alligatorsafari är populärt.
* Här finns många bra museum, bl.a.ett populärt veteranbilsmuseum.


» Läs mer om Fort Lauderdale

Fort Myers Beach
I Fort Myers är det ett lugnt och avkopplande tempo. Stränderna är breda och fina.
» Läs mer om Fort Myers Beach

Orlando
Orlando är först och främst känt för de många nöjesparkerna. Den mest kända är nog Walt Disney World. Staden och parkerns besöks årligen av miljontals människor. Inte konstigt att staden är känd under namnet "Entertainment Capitol of the World"! Andra kända parker är Sea World, Island of Adventure, Universal Studios, och många många andra parker och attraktioner.

I Orlando är det otaliga shoppingmöjligheter, restauranger i alla möjliga prisklasser och inriktningar. Allt detta gör Orlando till en familjevänlig stad med många möjligheter till en oförglömlig semester både för stora och små.


» Läs mer om Orlando

Miami

- Romantiskt, hippt och milsvis med beach

Stranden är naturligtvis en stor attraktion i Miami och det finns sand för varje smak, South Beach för surfare, North Beach för familjer och Bill Baggs Cape Florida State Park i Key Biscayne för naturälskare. Den mest kända stranden är förmodligen Miami Beach som är som en stad i staden. Ingen annanstans hittar du arkitektur som den i Miami. Den inhemska MIMO-stilen kan ses längs Collins Avenue i Miami Beach. South Beach har en av världens största och bäst bevarade koncentrationer av Art Deco och Art Moderne byggnaderna i världen. Miami ligger 35 kilometer från Fort Lauderdale som även kallas Floridas svar på Venedig. Exotiska Key West ligger bara 250 kilometer bort och till de populära nöjesparkerna i Orlando och Busch Gardens är det cirka 350-400 kilomter.

Tips på aktiviteter du kan göra i Miami:

* Bo på Miami Beach och njuta av den vackra stranden och dess berusande nattliv
* Hyr en bil och kör söderut till Key West
* Zoo Miami Seaquarium är omtyckt av barnfamiljer
* Besök Everglades National Park
* Spela golf på en av de många vackra golfbanor i och runt Miami
* Res på kryssning från Miami eller Fort Lauderdale


» Läs mer om Miami

Fort Lauderdale | Fort Myers Beach | Orlando | Miami