Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Phi Phi Islands

Topp » Thailand » Södra Thailand » Krabi » Phi Phi Islands

Phi Phi Islands

- Limestensklippor, vackra stränder och djupa regnskogar

Ett antal stora öar i Andamansjön utgör vad som kallas Phi Phi-öarna. Den mest kända är Koh Phi Phi Don där även de flesta hotellen är belägna. Besökare som anländer till Phi Phi Don kommer med färja från Krabi (90 min) eller Phuket (120 min), men många hotell har snabbare, privata båtar (fråga oss). Det är lätt att luras av folkskarorna vid Ton Sai Bay där färjorna dockar, här är det aldrig tyst och ö-luffarna ger upphov till ett pulserande nattliv.

Koh Phi Phi Leh är en annan ö som är känd från inspelningen av "The Beach". Stranden som användes i filmen, Maya Beach, är minst sagt spektakulär och hamnar ofta på listor över världens bästa stränder. Dock skall man vara medveten om att tusentals turister flockas till denna strand, särskilt dagturister från Phuket och Krabi.

Även om Phi Phi har kritiserats för sin snabba utveckling, är sanningen att skärgården erbjuder några av de bästa upplevelserna i Thailand . Uppbyggnaden efter tsunamin tog mer hänsyn till att skydda naturen och stränderna är fortfarande ljusa och vita med kristallklart vatten. Populära hotell är Phi Phi Island Village Beach Resort & Spa Holiday Inn Resort Phi Phi Island, Erawan Palms Resort Bay View Resort.

Tips på aktiviteter i Koh Phi Phi:
* Dykningen är en av de bästa i Thailand
* Besök Maya Bay Beach och legendariska Viking Cave Phi Phi Leh
* Utflykter till Bamboo Island och Yung Island
* Big Game-fiske
* Besök Ton Sai Bay med sitt stora utbud av restauranger och barer
* Segling
* Bara koppla av på de fantastiska stränderna i Phi Phi