Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

La Gomera

Topp » Spanien » Teneriffa » La Gomera

La Gomera
La Gomera är en av de vackra öarna i den kanariska arkipelagen. Ön är liten och vacker och ligger strax väster om Teneriffa. Här råder stillhet och harmoni, och du kommer hit främst för avkoppling och för den vackra naturens skull.

Ön kallas också "Green Island" eftersom mycket av det inre av ön är täckt av skog. Nationalparken runt toppen av ön utgörs av tallskogar och vackra lagerträd. Här finns många dalar med frodiga jordbruksmarker och låglandet som är likt ökenlandskap.

En alldeles speciell upplevelse på La Gomera är att få höra "El Silvo", som är ett visslande språk. Förr i tiden använde lokalbefolkningen visslingar som används för att kommunicera över långa avstånd eftersom ön är så kuperad. Idag håller man liv i denna, unika, kulturella form av kommunikation bland annat genom utbildning i skolorna.

San Sebastian är "huvudstad" på ön och staden där Christopher Columbus föddes. Det är en sömnig liten stad men är väl värt ett besök eller två. Hamnen har färjeförbindelser till både El Hierro och La Palma. Dessutom hittar du minst tre attraktioner du inte bör missa. En är Torre del Condo är ett historisk torn, den andra är en militär byggnad som går tillbaka till 1447 och är mycket välbevarad. Sist men inte minst, kan du göra ett besök i Columbus hem som idag är ett lokalt museum. Vi rekommenderar dig att hyra en bil och resa runt ön. Båtresan från Teneriffa tar ca 40 minuter.

Kart La Gomera

Playa de Santiago
Playa de Santiago ligger på södra La Gomera och är egentligen namnet på den stora stenstranden som täcker sydkusten. I området ligger det en nyöppnad 18-håls golfbana. Mellan Playa de Santiago och Valle Gran Rey går det en båtlinje, om man inte vill ta lokalbussen.
» Läs mer om Playa de Santiago

Valle Gran Rey
Här är det en avkopplande atmosfär, och man tar dagen som den kommer. Byn ligger direkt vid havet i en dal som är klädd med palmer längs med sluttningarna. Själva stranden är en blandning av sten/sand, och man kan hyra solstolar på stranden. Det finns ett trevligt utbud av lokala restauranger i Valle Gran Rey, och ett fåtal barer, och cafeér.
» Läs mer om Valle Gran Rey

Playa de Santiago | Valle Gran Rey