Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Menorca

Topp » Spanien » Menorca

Menorca
Menorca är en systerö till Mallorca, men tillåts inte att exploateras i någon större skala. Här på Menorca är det lugnare och en mer fridfull atmosfär än på systerön. Det finns många badvikar med finkornig gyllengul sand. Vattnet är klart och passar bra för den som vill snorkla eller dyka. Menorca är en liten semesterpärla som passar alla som vill njuta av vacker natur och fina badstränder. Vill man ha en aktivare semester så har Menorca många aktiviteter att välja mellan, bland annat kan man hyra cykel eller vandra på någon av de många vackra vandringslederna. Nöjeslivet på Menorca är begränsat.

Avståndet från flygplatsen i Mahón till Cala Galdana är ca 30 km. Att hyra bil är ett bra val, men man ska tänka på att vägnätet är begränsat.

Kart Menorca

Cala'n Bosch
Calan´n Bosch ligger på Menorcas sydvästliga spets och är mest komplett som badort.
» Bilder och karta från Cala'n Bosch


Sa Caleta ligger på vestkysten av Menorca . Det ligger små maleriske feriedestinasjoner langs hele denne kystlinjen. Bukt etter bukt er små ferieperler. Sa Caleta er den midterste av disse som ender opp i det litt større feriestedet, Cala Blanca. Alle ligger faktisk i gangavstand til hverandre.

På denne måten blir denne lille kyststripen det perfekt feriemål. Her kan du nyte late stranddager eller være i aktivitet med sykling og spasering.I tillegg kan du være med på snorkleturer eller dykkerturer.

I og med at dette er et turistmål for både spanjoler og europeere forøvrig vil du finne et godt utvalg små og store restauraner som tilbyr menyer fra hele Europa.


» Bilder och karta från

Cala Galdana
Cala Galdana är en bekväm badort som ligger nära Menorcas vackra natur. Här finns det ett bra utbud av olika vattensporter på den fina Santa Galdana stranden. Längs med stranden går det en fin strandpromenad med en fantastisk havsutsikt och många bra restauranger, specilaiteérna är fisk och skladjursrätter. Byns centrum har en trivsam kärna med många butiker, restauranger, och en del barer.
» Bilder och karta från Cala Galdana

Cala'n Bosch | | Cala Galdana