Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Gozo

Topp » Malta » Gozo

Gozo
Gozo är en fridfull idyll med charmiga fiskebyar och grönskande terrassodlingar. Det är att rekommendera att hyra bil eller cykel för att göra utflykter och upptäcka denna vackra ö. Det finns goda möjligheter att finna egna badvikar som består av klippbad eller sandstränder. Öns huvudort är Victoria, som är spännande med sin gamla arkitektur, gränder, torgplatser, shopping och restauranger. Även Gozo erbjuder många sevärdheter och ett fantastiskt klart dykvatten. Här bor man i mindre byar där det känns som om tiden har stått still och atmosfären präglas av lugn och stillsamt tempo. Under högsommaren finns det ett litet utbud av nöjen, barer och ett diskotek. Kart Gozo

Mgarr
Kommer du till Gozo från Malta med båt så ankommer du troligtvis till Mgarr. Byn är Gozos ingångsport och är den viktigaste hamnbyn. När man ser upp mot byn från hamnen så är den vackra kyrkan - Lourdes Church, och borgen- Fort Chambray välkända landsmärken. Under sommarmånaderna går det badbåtar oavbrutet till Comino som är den tredje största ön av de maltesiska öarna. På Comino är det riktigt blått vatten och det är perfekt för dykning. Från Mgarr är det bra bussförbindelser till Gozoz största sandstrand, Ramla Bay, och även till öns huvudstad Victoria. Vill man besöka Maltas huvudstad Valletta så går det båtar dagligen från Mgarr.
» Bilder och karta från Mgarr

Marsalforn
Marsalforn är från början en liten fiskeby på norra delen av ön. Byn har utvecklats till en av Gozos populäraste. Storleken på byn gör att det är bekvämt gångavstånd till i stort sett allt. Här råder en behaglig stämning, man tar dagen som den kommer, flanera längs med strandpromenaden eller sola och bada vid den lilla stranden. I och runt om Marsalforn ligger det även flera klippstränder. Under sommarmånaderna är det ett bra urval av butiker, restauranger och barer. Många Malteser reser hit och spenderar sina veckoslut här. Under lågsäsong är här väldigt lugnt och stilla. Det är bra bussförbindelser från Marsalforn till bland annat öns huvudstad Victoria.
» Bilder och karta från Marsalforn

Victoria
Victoria, eller Rabat som folk på platsen gärna kallar den, är Gozos huvudstad med ca 6400 invånare. Staden är en labyrint av små trevliga gator, med ett rikligt utbud av butiker och restauranger.
» Bilder och karta från Victoria

San Lawrenz
På västra Gozo ligger lilla charmiga San Lawrenz. Byn ligger på en platå med en vacker utsikct över området, och har fått sitt namn efter skydds helgonet. Här är det ett begränsat utbud, vid det lilla torget finns det ett par små resturnager. Bra bussförbindelser med huvudstaden Victoria där det finns ett stort utbud av butiker och restauranger.
» Bilder och karta från San Lawrenz

Xaghra
Xaghra ligger naturskönt på en klippa, med en vacker utsikt. Här i denna historiska by är det ett lugnt och rogivande tempo. Det är ca 5 minuter med bil till den vackra stranden Ramla. Det är inte mycket att shoppa i Xaghra, men huvudstaden Victoria ligger bra 10 minuter med bil bort. Det finns ett par små restauranger men utbudet är begränsat. Bra bussförbindelser till andra delar av ön.
» Bilder och karta från Xaghra

Sannat
Sannat är en liten by som ligger högt i inlandet. Här finns det en del små restuarnger, barer och matvarubutiker. Eftersom byn ligger högt så är det en vacker utsikt härifrån till grannöarna.
» Bilder och karta från Sannat

Azur Window
Vid Dwejra Point kan du uppleva flera spektakulära naturfenomen. Den mest kända är kanske Azur Window, en storslagen klippa formad som en bro från kusten ut till en "bropelare" i havet.

När vågorna bryter igenom, blir du vittne till en enastående demostration av naturkrafter. När havet är lugnt är det en upplevelse att bada och simma i det kristallklara vattnet mellan dessa enorma klippor. Dykning och snorklingär ochså en populär aktivitet här.


» Bilder och karta från Azur Window

Ramla Bay
Ramla Bay är kanske Gózoz vackraste badstrand, nästan en kilometer lång. I mitten står en Jungfru Maria staty som någon fiskare en gång har satt upp. Stranden har en fin röd sand som passar bra för barnfamiljer. Men man får se upp med underströmmar vid blåsigt väder. Ramla är öns största sandstrand, och är mycket populär specielt på helgerna.
» Bilder och karta från Ramla Bay

Xlendi
Xlendi ligger i en vacker bukt och är en charmig,romantisk by. Här ligger det en liten sandstrand mitt i byn och vattnet är klart och det passar perfekt för snorkling och dykning. I Xlendi finns det en del småbutiker med souvenirer, vill man ha ett större utbud av butiker så är det till Gozos huvudstad Victoria eller Valletta man ska ta sig till. Det finns ett bra utbud av restauranger och barer men det är inget nöjesliv.
» Bilder och karta från Xlendi

Mgarr | Marsalforn | Victoria | San Lawrenz | Xaghra | Sannat | Azur Window | Ramla Bay | Xlendi