Icehotel

Kiruna, Sverige Flagga - Sverige

Se gärna kalendern och välj andra datum på samma hotell, eller gå tillbaka till startsidan och välj en annan resa.

Se gärna kalendern och välj datum

Beklagar, den önskade resan är dessvärre inte tillgänglig längre eller inte vald

Se gärna kalendern och välj andra datum på samma hotell, eller gå tillbaka till startsidan och välj en annan resa.

Se gärna kalendern och välj datum

Faciliteter

  • restaurang
  • Bar
  • Avstånd till centrum: 300 m
  • Flygplats Kiruna Airport (KRN): 14.0 km (13 mins)
  • Närmaste centrum: 300 m
  • Bar: 2 st
  • Restaurang

Hotellbeskrivning

Icehotel är ett unikt, magnifikt och vackert hotell helt gjort i is och snö beläget på bredden av Torne älv i Jukkasjärvi och här är boendet en stor del av upplevelsen. Förutom de spektakulära rummen och sviterna skapade av is och snö hittar du här en utställning om Icehotel samt enastående konst då varje svit och ceremonihall består av handgjord unik konst av både nationella och internationella konstnärer. Det finns också en isbar där väggar, bardisk, alla möbler och glas är skapade av den vackra naturis från Torne älv som är skördad i Jukkasjärvi, 200 km norr om polcirkeln.

Det första hotellet stod klart 1989 och här lades grunden för dagens hotell helt skapade i is och snö. Varje år sedan starten, 1989, har ett nytt hotell skapats här under en intensiv period i november och december, och under fem månader kan du uppleva konsten och designen i detta vinterhotell innan det under våren smälter ner till vatten och åter rinner ner i Torne älv. Inget av vinterhotellen är det andra likt utan du får en ny upplevelse varje år, i både utformning och design.

Icehotel består av tre delar. Icehotel Vinter är den del som varje år byggs upp i ny skepnad och som sedan i april smälter ner till vatten igen. Icehotel 365 är det permanenta ishotellet som är öppet året runt och här finns alltid rum i is och iskonst. Sista delen av hotellet består av flera byggnader med hotellrum och ett antal stugor.

Res med Ving till Icehotel och upplev den magiska naturen, konsten och kulturen. I standardpaketet ingår aktiviteten Isskulptering. Vill du delta i ytterligare aktiviteter och utflykter finns tre större paketresor där fler utflykter och måltider ingår. Läs mer om utflykterna under Träning och aktiviteter.

Karta

Välj datum och rumstyp

Laddar kalender...

Se gärna kalendern och välj datum

Utresa
Returresa

Tillgängliga rumstyper och måltider