New York

New York är en av världens mest berömda städer och det är kanske inte så konstigt att staden fått smeknamnen "The Big Apple" och "Staden som aldrig sover". Denna metropol bjuder på många häftiga turistattraktioner, skyskrapor, en spännande historia, kultur, museer, god mat, underhållning och shopping.

New York är en stor stad och delas in i fem stadsdelar: Manhattan, Queens, Brooklyn, Bronx och Staten Island.

Majoriteten av turisterna som besöker New York bor och tillbringar den mesta tiden på Manhattan där de flesta sevärdheterna och kända museerna finns. Här ligger Times Square och Broadway med alla sina teatrar och musikaler. Upper West Side och Upper East Side ligger på varsin sida av Central Park och det här området är populärt bland barnfamiljer. Längre ner ligger Soho som är ett trevligt och livligt område med många bra butiker och restauranger. Andra trevliga och spännande områden med låga byggnader är Meatpacking District, West Village och Greenwich Village. Chinatown är också väl värt ett besök och här kan du äta fantastisk god mat, inte bara kinesisk utan också mat från många andra asiatiska länder. Lower East Side är ett annat populärt område som är i ständig utveckling.

New York är ett matmecka med restauranger i världsklass och matkultur från hela världen. Det finns restauranger i de flesta prisklasser men man måste komma ihåg att lägga på dricks då de flesta restauranger inte inkluderar detta på notan.

Det finns tre stora flygplatser i New York-området: La Guardia, Newark och John F Kennedy (JFK). De flesta flygningar från Europa till New York går till Newark och JFK. Det finns dagliga avgångar från Skandinavien, några med direktflyg och några med byten någonstans i Europa på vägen. Flyger man direkt är flygtiden drygt åtta timmar.

Vem passar detta resmål för?

Man väljer inte New York om söker en lugn och avslappnad semester. Det är stora avstånd och det kan lätt bli långa promenader under vistelsen, så att packa bra skor är ett måste. Annars passar New York för de flesta turister och är perfekt för en långweekend, eller gärna några dagar. Det går helt fint att resa till New York med barn men man bör anpassa valet av hotell efter läge och vad man ska se och göra.

När är det bäst att resa hit?

New York har ett klimat med fyra årstider och det är mycket populärt att resa hit under våren och hösten. Hit kan man dock resa under hela året.

Sök, jämför, spar! sistaminuten.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden

n
n
n
n
n
n
n
n
Klicka här för fler alternativ

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för New York
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan. 3°C -4°C 6°C
Feb. 5°C -3°C 5°C
Mars 10°C 2°C 5°C
Apr. 16°C 7°C 8°C
Maj 22°C 12°C 13°C
Juni 27°C 17°C 19°C
Juli 30°C 20°C 23°C
Aug. 29°C 20°C 24°C
Sep. 25°C 16°C 22°C
Okt. 18°C 10°C 18°C
Nov. 12°C 5°C 13°C
Dec. 6°C -1°C 9°C
Prognos för New York