Krabi

Krabi är beläget i sydvästra Thailand. Det är en av Thailands södra provinser men också en stad som fungerar som en viktig inkörsport till många populära turistorter och öar i området.

Krabi stad har lite drygt 50.000 invånare och är huvudstad i både Krabi-provinsen och Krabi-distriktet. Krabi ligger drygt 80 mil söder om Bangkok och endast några mil båtvägen från välkända Phuket. I Krabi finns också en av Thailands viktigaste flygplatser dit det går både inrikesflyg från Bangkok samt flera andra thailändska städer men också charterflyg från en rad städer i Europa.

Det är relativt få som stannar i själva Krabi stad, de flesta spenderar en dag eller två här innan man fortsätter till någon av öarna eller badorterna i närheten. Men Krabi erbjuder en bra inblick i hur en traditionell thailändsk småstad ser ut och fungerar. Här finns flera bra restauranger, ett stort tempel, två utmärkta marknader och ett konstmuseum.

Väster om Krabi stad ligger de populära badorterna Ao Nang och Railay Beach. De ligger båda i samma bukt, lite drygt en kilometer från varandra. Här finns fina stränder där du kan spendera lata dagar i solen, men det finns också gott om möjligheter till aktiviteter, exempelvis dykning, paddling och klättring.

Söder om Krabi, 2-3 timmar med bil eller buss, ligger populära Koh Lanta, som i själva verket är två öar, Lanta Noi och Lanta Yai. För att komma hit behöver man ta en bilfärja som tar ca 15 minuter, men om man reser på egen hand och är lite mer flexibel kan man ta någon av båtarna som går från Krabis hamn till Saladan, som är huvudort på Koh Lanta. Söder om Saladan, längs den västra kusten, ligger badstränderna och badorterna på rad. Överlag finner man här en vänlig och avkopplad stämning och det finns flera mysiga restauranger och barer vid stranden men däremot inte så mycket till nattliv. Det är kanske därför Koh Lanta blivit särskilt populärt bland barnfamiljer, inte minst då stränderna dessutom är långgrunda.

Ytterligare söder om Koh Lanta finns ett flertal mindre öar för dig som söker en unik och lite mindre turistisk semester. Bland dessa kan nämnas Koh Ngai och Koh Mook där det bara finns ett fåtal hotell. Nordväst om Krabi, halvvägs till Phuket, finns också de vackra Phi Phi-öarna som många räknar som Thailands vackraste.

Vem passar detta resmål för?

Krabi med badorterna och öarna omkring passar för dig som söker en sol och badsemester i lugna, vackra och behagliga omgivningar. Till skillnad från Bangkok och några av badorterna i Phuket är dock inga av dessa badorter några utpräglade partydestinationer. Koh Lanta är särskilt populärt bland barnfamiljer tack vare sina långgrunda stränder.

När är det bäst att åka hit?

Krabi-provinsen kan besökas under hela året men de flesta reser hit under vinterhalvåret för att fly den svenska vintern. Då är det behagligt klimat och mindre luftfuktighet. Våren från mars till maj är också en bra tid att åka. Hösten är den period då det generellt regnar mest i Thailand vilket också gör att hotellpriserna blir lägre.

Sök, jämför, spar! sistaminuten.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden

n
n
n
n
n
n
n
n
Klicka här för fler alternativ

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Krabi
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan. 32°C 22°C 28°C
Feb. 33°C 22°C 29°C
Mars 34°C 23°C 30°C
Apr. 34°C 24°C 31°C
Maj 33°C 24°C 31°C
Juni 32°C 24°C 30°C
Juli 32°C 24°C 30°C
Aug. 32°C 24°C 29°C
Sep. 31°C 24°C 29°C
Okt. 31°C 24°C 30°C
Nov. 31°C 23°C 30°C
Dec. 31°C 23°C 29°C
Prognos för Krabi