Zakynthos

Ön Zakynthos har långsträckta stränder och är den tredje största och den sydligaste av de grekiska öpärlorna i det joniska havet. Det är en barnvänlig ö med fantastiska stränder som passar bra för alla som reser med barn.

På Zakynthos finns det många fina stränder med ljus och fin sand. Några är långa och smala i formen medan andra ligger i en bukt med vackra klippformationer som bakgrund. Skipwreck Beach, som har fått sin namn efter det skeppsvrak som finns på platsen, är en av de många vackra stränder som endast kan nås med båt. Några av stränderna är avstängda då Caretta Caretta sköldpaddorna lägger ägg här. Denna art var nästan utdöd för några år sedan men tack vare aktivt naturskydd har arten återhämtat sig något.

Zakynthos stad är den största staden på ön och har ett modernt stadsliv. På dagtid är det full fart på stadens shoppinggator men samtidigt kan man känna av den trevliga grekiska atmosfären, präglad av ett lugnt tempo. Det är lätt att ta sig runt och du kan enkelt hyra bil eller motorcykel och ta en dagstur runt ön. Det finns störst nöjesutbud i Laganas, som har ett stort utbud av barer och restauranger. Tsilivi är också en livlig badort, medan det i Argassi är något lugnare. I Kalamaki finns det ett mer begränsat nöjesliv.

Det zakyntiska köket innehåller många av råvarorna som vanligtvis finns i Grekland, baserat på färska grönsaker, fisk, kött, fågel, yoghurt, ost och olivolja. Maten kombineras gärna med ett gott grekiskt vin. Råvarorna produceras för det mesta på ön och menyn varierar lite med årstiderna.

Som i Grekland i övrigt har ön en rik historia och fynd från utgrävningar visar bosättningar tillbaka till neandertalarna. Några av sevärdheterna du inte bör missa inkluderar Solomos och Kalvos museum, De blå grottorna samt St Georg-slottet i Gremma. Då solen ofta skiner, i kombination med höga temperatur, har ön blivit ett väldigt populärt semestermål.

Under sommarhalvåret går det vanligtvis charterflyg till Zakynthos. Från flygplatsen till de olika städerna och badorterna på ön tar det mellan 15 och 30 minuter med bil, buss eller taxi, lite beroende på var man ska.

Vem passar detta resmål för?

Zakynthos är barnvänligt och passar för barnfamiljer men även för par och unga vuxna. Här kan man både hitta lugna omgivningar och lite livligare områden med kaféer, barer och uteliv.

När är det bäst att åka hit?

Högsäsongen på Zakynthos är från maj till september. I juli och augusti kan det vara väldigt varmt, men annars är det behagliga temperaturer. Det går också fint att resa hit i april och oktober.

Sök, jämför, spar! sistaminuten.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Alykanas Village ★★★ 7n 4 872:-
Alykes Garden Village ★★★ 7n 8 550:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Zakynthos
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 14°C 6°C
februari 15°C 6°C
mars 17°C 8°C
april 20°C 10°C
maj 24°C 14°C
juni 28°C 18°C
juli 30°C 20°C
augusti 30°C 20°C
september 28°C 18°C
oktober 24°C 14°C
november 19°C 10°C
december 16°C 8°C
Prognos för Zakynthos