Semesterstämning i Arguineguin

Semesterstämning i Arguineguin

Arguineguin

Arguineguin är ett av de populäraste resmålen på Gran Canarias sydkust, med bra hotell för allt från barnfamiljer till pensionärer.

Trots att Arguineguin är ett populärt och välbesökt resmål, har den lilla staden klarat att behålla sin ursprungliga charm. Arguineguin är en mysig blandning av lokal fiskeby och välskött turistort med många bra faciliteter för så väl unga som gamla. Vädret är bra hela året, och WHO har faktiskt påpekat att klimatet längs denna kusten är ett av de bästa och hälsosammaste i världen. Inte konstigt att så många skandinaver väljer att spendera sina vintrar på Gran Canaria!

Stränder i och runt Arguineguin

Stranden i Arguineguin fick ett ansiktslyft för några år sedan, och är numera en populär och långgrund strand med mörk sand. Det ligger också flera små stränder längs kusten i båda riktningar från stan. Om man går längs strandpromenaden i runt 20 minuter, förbi grannbyn Patalavaca, kommer man till Anfi Beach. Denna stranden är en av de finaste på hela Gran Canaria, med klart och turkost vatten och nästan helt kritvit korallsand.

Fiskebyn Arguineguin

Varje dag drar fiskebåtarna ut tidigt på morgonen från Arguineguins hamn, för att senare komma tillbaka med lasten full av färsk fisk. Denna fisken kan du sedan smaka i någon av stadens restauranger, som självklart också har lokala delikatesser som soppor, papas arrugadas con mojo, goda ostar och andra tapasrätter på menyn. Det finns också ett gott urval barer och caféer i Arguineguin, men vill man ha fest är det bättre att ta bussen till Puerto Rico eller Playa del Ingles.

Natur og aktiviteter i Arguineguin

Varje tisdag är det en lokal marknad i närheten av hamnen i Arguineguin som är väl värd ett besök. Här hittar du massor av färsk frukt, grönsaker, ostar och andra lokala produkter, och det är alltid ett yrande liv på marknadsplatsen. Vill du se mer av naturen runt Arguineguin finns det fina cykelstigar och vandringsleder i bergområdena som omkransar staden. Här hittar du allt från lätta till mer utmanande turer. Är du sugen på lite sightseeing kan du gå ner till hamnen och ta någon av båtarna som går till Puerto Rico och Puerto de Mogan.

Arguineguin ligger ca 45km från Las Palmas flygplats, och det går gott om bussar för den som inte hyr bil.

Sök efter resor till Arguineguin

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Arguineguin:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 21°C 15°C 21°C
Februari 21°C 15°C 20°C
Mars 22°C 15°C 20°C
April 22°C 16°C 20°C
Maj 23°C 17°C 21°C
Juni 25°C 19°C 22°C
Juli 26°C 20°C 22°C
Augusti 27°C 21°C 23°C
September 27°C 21°C 24°C
Oktober 26°C 20°C 24°C
November 24°C 18°C 23°C
December 22°C 16°C 21°C

Prognos för Arguineguin:

Flyg + Hotell

Servatur Green Beach ★★★ 7n 4 410:-
Sunwing Arguineguin ★★★★ 7n 5 195:-
Marina Elite ★★★ 7n 5 488:-
Los Marinos ★★★ 7n 5 984:-
Arguineguin Park by Servatur ★★★★ 7n 6 094:-
Monte Carrera Apartments ★★★ 7n 6 405:-
Villa del Mar ★★★★ 7n 7 153:-
Palmera Sea View ★★★★ 7n 9 116:-
Cordial Santa Águeda ★★★★★ 7n 9 256:-
Bull Dorado Beach & Spa ★★★ 7n 9 816:-

Sök efter resor till Arguineguin

Karta

La Playa de Arguineguín

Övriga destinationer