Las Canteras-stranden ligger mitt i huvudstaden Las Palmas

Las Canteras-stranden ligger mitt i huvudstaden Las Palmas

Las Palmas stad

Las Palmas är Gran Canarias provinshuvudstad, och det mest populära resmålet på norra sidan av ön. Oavsett om du bara vill ha en lat strandsemester eller uppleva spännande restauranger och uteställen så har Las Palmas stad något för dig!

Las Palmas stad är en härlig blandning av pulserande storstadsliv, en vacker gammal stadsdel, en fantastisk strandpromenad, ett bra shoppingutbud och mängder av restauranger, barer och klubbar. Är du sportig av dig finns det massa att hitta på; som volleyboll, vågsurfing, vindsurfing, vandringsturer och cykelutflykter. Klimatet är bra hela året, med lite regn, en del vind och klar himmel. Det är lätt att förstå varför Las Palmas stad är ett så populärt resmål för frusna skandinaver!

Stränder i Las Palmas stad

Den största stranden i Las Palmas ligger mitt i stan och är en härlig samlingsplats för allt från surfare till barnfamiljer. Stranden, som heter Las Canteras, är cirka 4 kilometer lång och är välskött och ren. På den norra delen av stranden håller surfarna till, medan det längre söderut är en blandning av soldyrkare, simmare och folk som bara tar ett avkylande dopp. Längs stranden går en superfin strandpromenad som är populär både bland joggare och de som tar en långsam promenad. Du hittar också många caféer, barer och restauranger längs strandpromenaden.

Utöver Las Canteras finns det ett par mindre stränder i och omkring Las Palmas, inom gång- och cykelavstånd från stadskärnan.

Shopping i Las Palmas stad

De bästa shoppingmöjligheterna på Gran Canaria hittar du naturligtvis i Las Palmas stad. Speciellt runt gågatan Triana ligger det många spännande butiker, med allt från sista mode och kända märken till lokala fynd och antikviteter. Även köpcentret El Corte Inglés har ett bra utbud av modekläder, skor och mat. Prisnivån i Las Palmas är ofta lägre än i turistorterna på södra delen av Gran Canaria

Restauranger og uteliv i Las Palmas stad

Utelivet i Las Palmas stad är stort och varierat. Det finns mängder av tapasbarer, restauranger, nattklubbar och dansklubbar med livemusik här – särskilt i området runt Las Canteras-stranden och Catalinaparken i närheten av hamnen. Torget drar också till sig mycket folk, och har du tur kan du få uppleva gratis underhållning från den stora utescenen på torget. Du hittar restauranger i alla prisklasser i Las Palmas stad, med allt från lokala tapasprodukter, färsk fisk och skaldjur till lyxiga menyer med internationella rätter.

Den gamla stadsdelen Barrio de Vegueta är väl värd ett besök om du är i Las Palmas. Här är gatorna smala och mysiga, och kantade av vackra tegelhus från kolonitiden. Katedralen Santa Ana ligger mitt i gamla stan och är svår att missa. I Vequeta-stadsdelen kan du också besöka Columbus-museet, som ligger i en vacker byggnad från 1400-talet.

I februari är det en stor karneval i Las Palmas, som förvandlar hela staden till en gigantisk festplats. Om du reser hit under karnevalen är det bara att klä upp sig och bli med på festen!

Las Palmas – en stad för alla

Las Palmas stad är verkligen en stad som har något för alla. Vuxna, ungdomar, pensionärer eller barnfamiljer – Gran Canarias huvudstad bjuder på aktiviteter och sevärdheter för alla åldrar och budgetar. Utbudet av hotell och lägenheter är stort, med prisklasser som passar de flesta behov och preferenser. En annan fördel med att bo i Las Palmas är att det är enkelt att åka på dagsturer till andra delar av ön – både med bil och buss.

Avståndet från Las Palmas stad till flygplatsen är ca 25km och det går bussar för den som inte hyr bil.

Sök efter resor till Las Palmas stad

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Las Palmas stad:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 19°C 15°C 21°C
Februari 19°C 15°C 20°C
Mars 20°C 15°C 19°C
April 20°C 16°C 20°C
Maj 21°C 17°C 20°C
Juni 23°C 19°C 21°C
Juli 24°C 20°C 22°C
Augusti 25°C 21°C 23°C
September 25°C 21°C 24°C
Oktober 24°C 20°C 24°C
November 22°C 18°C 23°C
December 20°C 16°C 21°C

Prognos för Las Palmas stad:

Övriga destinationer