Vackra öar i Grekland och Kroatien

Vackra öar i Grekland och Kroatien

Publicerad: 2024-05-27 - Uppdaterad: 2024-05-27

Skaffa en favoritø – och res dit så ofta du bara kan.

Grekland och Kroatien har en viktig sak gemensamt; de har öar. Hundratals av dem! Livet är för kort för att hinna besöka allihop – så hitta hellre en som du verkligen gillar, och var trogen den.

Läs vidare för våra hetaste tips om öarna det är lätt att resa till i sommar!

De bästa erbjudandena på paketresor till Grekland och Kroatien

Agia Pelagia på Kreta
Agia Pelagia på Kreta

Kreta, Rhodos och Symi

– mer än bara en grekisk sommarflört

Familjer trivs där livet är enkelt och allt är lättillgängligt. Precis så är semesterlivet på Kreta – speciellt om du väljer resmål som RethymnonPlataniasAgia Marina eller någon av de mindre ställena längs kusten.

Detsamma gäller Rhodos. Ön är högt älskad av så väl familjer som kompisgäng för sitt rika nöjesliv, många aktiviteter och fantastiska stränder. Och som en extra liten bonus ligger vackra lilla Symi, med sina pastellfärgade husfasader, bara en kort båtresa bort.

…behöver vi nämna att risken för livslång kärlek är hög? 

Hitta billiga resor till Kreta, Rhodos och Symi

Milos med sine karakteristiske klippeformasjoner og vakre hus helt nede i vannkanten. Populært blandt interiør- og motebevisste fra hele verden.
Milos med sine karakteristiske klippeformasjoner og vakre hus helt nede i vannkanten. Populært blandt interiør- og motebevisste fra hele verden.

De små grekiska öarna

– med oändliga valmöjligheter

Du har säkert sett bilder från Santorini? Ön där vita hus med blå kupoler klättrar upp från havet längs branta sluttningar.

En av de fina sakerna med Santorini är att du inte behöver tillbringa hela semestern på en och samma ö, även om du väljer att starta resan här. Santorini har nämligen utmärkta båtförbindelser till andra småöar i Kykladerna, som välkända Naxos och Paros. Eller trendiga Milos och Mykonos. Eller vad sägs om Amorgos från kultfilmen Big Blue?

Det går direktflyg till många av Greklands charmigaste öar i sommar. Som KorfuKosKefaloniaSamosSkiathos och Zakynthos – för att nämna några.

Hitta billiga resor till små grekiska öar

Kroatia er som skapt for øyhopping
Kroatia er som skapt for øyhopping

Kroatiens skärgård

– som gjord för ö-hoppning

Den kroatiska skärgården är ett vackert pärlband av allt från små obebodda öar, till stora öar med pulserande städer och vackra badvikar. De största och populäraste öarna bland både ö-hoppare och charterturister är HvarBračKorčula och Krk (ja, kroaterna sparar på sina vokaler – Krk uttalas Kerk).

Det går direktflyg flera gånger i veckan till SplitDubrovnik och Pula på halvön Istrien. Oavsett vart du reser, är skärgården precis utanför dörren!

Hitta billiga resor till Kroatien