Storleken har betydelse

Storleken har betydelse

Publicerad: 2024-04-22 - Uppdaterad: 2024-04-30

– res till Kreta, så förstår du vad vi menar!

Av alla de grekiska öarna är Kreta den största. Ön är som en egen liten kontinent, med både storstäder, små byar, breda stränder, badvikar och slående vacker natur. Och inte minst – fantastisk mat!

Osäker på vart du ska resa i sommar? Läs vidare för ett gäng Kreta-favoriter!

De bästa erbjudandena på paketresor till Kreta

Familieferie på Kreta
Familieferie på Kreta

De större semesterorterna

– för hela familjen och kompisgäng i alla åldrar

Både barnfamiljer och kompisgäng brukar trivas som bäst när semesterlivet är enkelt. Kort avstånd till ‘allt’, gott om plats på stranden, hotell med pool och restauranger med gott om svängrum. Agia Marina och Platanias vid Chania-kusten är två platser som är kända för att ha allt det – och mycket mer. Detsamma gäller Makrigialos, på Kretas sydkust. 

Sök efter billiga paketresor till Kretas större resmål

Den vakre gamle byen Ierapetra på Kreta
Den vakre gamle byen Ierapetra på Kreta

De mindre semesterorterna

– för lata dagar och en tillbakalutad tillvaro

Kretas mindre semesterorter påminner om små grekiska öar, men med en viktig skillnad; du har stor valmöjlighet. Skulle du känna för en dagsutflykt till en större semesterort, eller en helkväll på stan, är vägen sällan lång. Resten av tiden är allt upplagt för ett lugnt småstadsliv med långa dagar på stranden, goda middagar på stam-tavernan och svalkande bad i det klara Medelhavet.

Sikta in dig på Kato DaratsoGeorgioupolis eller Maleme om det är sol, bad och enkelt, grekiskt småstadsliv som lockar i år.

Sök efter billiga paketresor till Kretas mindre resmål

Tavernaer og kafeer med havutsikt i den Venezianske havnen i Rethymnon
Tavernaer og kafeer med havutsikt i den Venezianske havnen i Rethymnon

De charmiga semesterorterna

– med maximal grekisk atmosfär

Gillar du små torg med livlig stämning och trånga caféer med högljudda samtal mellan bordsgrannar? Trivs du bland smala gränder med vackra husfasader och små butiker med lokalt hantverk – och kan gärna tänka dig att prova en ny restaurant varje kväll? Då är chansen stor att Chania stadRethymnon eller Agios Nikolaos faller dig i smak!

Sök efter billiga paketresor till Kretas charmigaste resmål

Lange sommerdager med vennegjengen
Lange sommerdager med vennegjengen

Semesterorter med hög partyfaktor

– full fart och härliga stränder

Hersonissos och Malia är stränderna omgivna av beachklubbar, musikbarer och mysiga caféer. Här glider lata dagar på stranden sömlöst över till livliga kvällar på en strandbar, innan man dansar vidare till en nattklubb som inte stänger förrän solen går upp igen.

Från Malia går en strandpromenad till grannstaden Stalis, där livet är lugnare. Är det pulserande sommarnätter du är ute efter bör du med andra ord välja någon av de två förstnämnda semesterorterna. 

Sök efter billiga paketresor till resmål med hög partyfaktor