Spar på semesterdagarna

Spar på semesterdagarna

Publicerad: 2024-04-02 - Uppdaterad: 2024-04-02

– res runt en röd dag

Kristi himmelsfärdsdag infaller alltid på en torsdag. I kombination med klämdag på fredagen ger Kristi himmelsfärd utmärkta förutsättningar för en avstickare till värmen, eller en långweekend i en charmig storstad.

I år har även första maj hamnat på en vardag; närmare bestämt på en onsdag. Tar du ett par dagar ledigt kan du med andra ord få en lite längre semester första helgen i maj. Eller så kan du resa på en lite kortare semester helgen efter – utan att ta ut några semesterdagar alls.

PS! Det är ofta hög efterfrågan runt långhelgerna i maj, så vänta inte för länge med att boka om du vill göra ett fynd…

Sök efter billiga paketresor i maj

Noen få fridager kan bli til en liten ferie
Noen få fridager kan bli til en liten ferie

Bikinipremiär i maj

– varmt, men inte för varmt

Maj är en fantastisk tid i södra Europa. Naturen grönskar och solen värmer, men det är inte sådär svettigt och kvavt som det ofta är i sommarmånaderna. Framför allt börjar badtemperaturerna bli riktigt behagliga!

Om du är sugen på en liten solsemester runt någon av de röda dagarna i maj kan det vara smart att inte resa när alla andra gör det. Res hem på en måndag eller tisdag tillexempel, istället för på en söndag. Då får du ofta ett bättre pris – och ännu mer tid att njuta av bikinipremiären!

De bästa priserna på resor till värmen i maj

Hydra på forsommeren er en vakker opplevelse
Hydra på forsommeren er en vakker opplevelse

Billigt och bekvämt

– utnyttja lågsäsong-effekten

Maj och första delen av juni utgör en så kallad axelsäsong inom turistnäringen. I sådana perioder är prisnivåerna ofta lägre än vanligt. Och det är inte bara själva resan som är billigare; även butiker, restauranger och de som hyr ut solstolar på stranden sänker sina priser i axelsäsong. Sen kommer sommaren och de stora turistströmmarna – och priserna skjuter i höjden igen.

Billiga paketresor i maj och juni

Bli sommerbrun før sommerferien
Bli sommerbrun før sommerferien

Medelhavet i maj

…här är några av våra favoritresmål 

Både KretaCypern och Turkiet ligger så pass långt söderut i Medelhavet att temperaturerna är behagligare här i maj än de är mitt i sommaren. Två andra resmål som kan locka med sommarvärme i maj är Malta och Costa del Sol.

Oavsett vilket av dessa resmål du väljer kan vi lova härliga dagar på stranden – och en perfekt bränna lagom till sommarlovet drar igång!

De bästa priserna på Sol & bad-resor i maj och juni