Spaniens oemotståndliga öar

Spaniens oemotståndliga öar

Publicerad: 2024-02-27 - Uppdaterad: 2024-02-27

Balearerna och Kanarieöarna

Det är inte mycket som slår en vinterresa till Kanarieöarna. Eller en sommarresa till Balearerna, med Mallorca i spetsen. Bägge ögrupperna har länge haft en sorts magisk dragningskraft på oss svenskar, tack vare sin charmiga blandning av gammalt och modernt – och turistigt och lokalt. 

Sök efter billiga resor till Balearerna och Kanarieöarna

Cala des Moro er bare én, av en lang rekke vakre badebukter på Mallorca
Cala des Moro er bare én, av en lang rekke vakre badebukter på Mallorca

Mallorca

Medelhavets drottning

Den populära Mallorca-kurvan börjar stiga redan tidigt på våren. Då är det storstaden Palma som lockar mest, eller någon av stränderna strax utanför stan; som Playa de PalmaCan Pastilla eller Illetes.

Mot sommaren, och särskilt under skolloven, är det Alcúdia och Can Picafort på norra delen av ön som ökar i popularitet – tillsammans med vackra resmål som Cala Bona och Cala d’Or på östkusten.

De bästa priserna på paketresor till Mallorca

Ibiza by er den sjarmerende, trendy hovedstaden på Ibiza
Ibiza by er den sjarmerende, trendy hovedstaden på Ibiza

Ibiza, Formentera och Menorca

Party, stränder och trender.

Ibiza är partyön med de hetaste nattklubbarna och största DJ’erna i världen. Och mycket, mycket mer! Du behöver nämligen inte gå särskilt långt från de livliga resmålen Playa d’en Bossa eller San Antonio innan du upplever en helt annan atmosfär, som är både fridfull och inbjudande.

Paradisön Formentera kan locka med karibiska stränder och en extremt avslappnad stämning. De flesta reser hit på dagstur med båt från Ibiza, men stannar gärna längre än planerat – så kom ihåg att ta med tandborste.

Menorca är lillasystern i familjen; hon som ännu inte har trendat lika mycket som de andra öarna. Så se till att resa hit medans kampen om solstolarna ännu inte är så intensiv, och tempot är lugnt och behagligt! 

De bästa priserna på resor till Ibiza och Menorca

Solnedgang over Mascadalen på Tenerife
Solnedgang over Mascadalen på Tenerife

Kanarieöarna

Vinterparadiset som är lika härligt på sommaren

Om några veckor är vintern här hemma (förhoppningsvis) över för i år. På Kanarieöarna är det sommar året runt – och det är lika härligt att semestra där oavsett vilken årstid du väljer att resa.

Det som är behagligt med sommaren på Gran Canaria och Teneriffa är att temperaturen är jämn och nästan alltid lagom. Det blir sällan för varmt, tack vare öarnas fantastiska läge ute i Atlanten. Reser du på våren eller hösten, när det är färre turister, blir sommarkänslan extra idyllisk!

De bästa priserna på paketresor till Kanarieöarna