Kroatien

Kroatien

Publicerad: 2024-04-02 - Uppdaterad: 2024-04-02

– som gjort för öhoppning

Det är fullt möjligt att bo på samma ställe hela semestern – och ändå åka på öhoppning. Det är vad vi kallar den ultimata semesterkänslan!

I sommar kan du flyga direkt till tre ställen i Kroatien; SplitDubrovnik och Pula på halvön Istrien. Alla ligger vid kusten, så oavsett vilken plats du väljer kan du se fram emot vackra stränder, kristallklart badvatten och trevliga små byar.

Sök efter billiga paketresor till Kroatien

Vakre, fargerike Rovinj ligger på Istria-halvøya i Kroatia
Vakre, fargerike Rovinj ligger på Istria-halvøya i Kroatia

Istrien-halvön

– italienska vibbar

Istrien är halvön som ligger längst upp i Adriatiska havet, mitt emot italiens nordöstkust. Här bor du med andra ord nära den italienska gränsen – och har du lust kan du åka på dagsutflykt till Venedig.

Vackra Rovinj är den mest kända semesterorten i området. Grannstaden Poreč är lite mindre känd, men minst lika vacker.

De bästa priserna på resor till Istrien-halvön

Paklinskiøyene utenfor Hvar og Split-kysten i Kroatia
Paklinskiøyene utenfor Hvar og Split-kysten i Kroatia

Split-kusten

– skärgård rätt utanför dörren

Staden Split ligger ungefär mitt på den kroatiska kusten, omgiven av en obeskrivligt vacker skärgård. Badvattnet är så klart att man får en känsla av att sväva över havsbotten när man tar en simtur, och båtarna ser ut att flyta tyngdlöst på vattenytan.

Från Split är det en kort båttur till ön Brač och vidare till den populära grannön Hvar. Längre söderut längs Split-kusten ligger Makarska rivieran, med den ena idylliska semesterorten efter den andra.

De bästa priserna på resor till Split-kusten

Gammel by-gate i romantiske Dubrovnik
Gammel by-gate i romantiske Dubrovnik

Dubrovnik-kusten

– romantik och filmscener 

Dubrovnik behöver knappt någon introduktion. Alla som besöker staden blir förälskade! Tills det en dag blev för många besökande. Inspelningen av Game of Thrones var troligen droppen som fick bägaren att rinna över, vilket ledde till restriktioner på stadens turism. Vilket i sin tur ledde till att Dubrovnik gick tillbaka till att vara oemotståndligt romantisk.

Om du inte vill bo i själva staden finns det gott om lockande små semesterorter längs Dubrovnik-kusten – som Mlini og Plat. Eller den charmiga lilla staden Cavtat, i närheten av gränsen till Montenegro.

De bästa priserna på resor till Dubrovnik-kusten