Fyra fina städer med strand

Fyra fina städer med strand

Publicerad: 2024-03-19 - Uppdaterad: 2024-03-19

– som är härliga oavsett väder

April och maj är två underbara månader i södra Europa. Städer som har legat i vinterdvala vaknar till liv – och vilket LIV det är! Det grönskar. Solen värmer. Man äter lunch och middag under bar himmel. Och man hänger på stranden…

Så är det ju det där med vädret. Även om dagarna är varma och behagliga kan det dra in både moln och regnskurar över den blå himmeln. Sällan varje dag, och sällan hela dagen, men då och då. Därför är det en bra idé att ha en trevlig stad att strosa runt i, precis intill stranden!

De bästa erbjudandena på resor till städer med strand

Porto er lillesøstra til Lisboa
Porto er lillesøstra til Lisboa

Porto

– den trendiga lillasystern

Porto peakar verkligen just nu. Barer och restauranger flyttar ut på gatan och titt som tätt öppnar en ny restaurang, bar, butik eller hotell. Den historiska stadsdelen Ribeira är lika charmig som alltid, med sina färgglada fasader och mysiga portvinsbarer. Stränderna är inte heller långt borta, om du blir sugen på ett uppfriskande dopp i Atlanten.

Skulle ‘lillasystern’ bli för liten har du huvudstaden Lissabon inom räckhåll – antingen med tåg från Porto, eller direktflyg från flera svenska städer.

Sök efter billiga paketresor till Porto

Nice på den Franske Riviera
Nice på den Franske Riviera

Nice

– den franska rivierans huvudstad

Den vackra strandpromenaden Promenade des Anglais sträcker sig genom hela Nice och ger strandliv på den enda sidan – och stadsliv på den andra.

Vill du se mer av den Franska rivieran är det bara att ta tåget, lokalbussen eller hyrbilen västerut, till AntibesSaint-Tropez eller Cannes. Det är heller inte långt till Menton, som ligger precis intill den italienska gränsen.

De bästa priserna på paketresor till Nice

Palma by går aldri av moten
Palma by går aldri av moten

Palma på Mallorca

Gillar du tjusig arkitektur, bra uteliv och vackra vyer är Palma stad ett obligatoriskt resmål. Det spelar ingen roll om du aldrig har varit här, eller om du har besökt stan hundra gånger. Du blir kär på nytt – varenda gång!

Rätt utanför Palma är det kilometer efter kilometer med härliga sandstränder. Lockar det mer att bo rätt vid stranden, med kort avstånd till storstadspulsen, är IlletesCan Pastilla och Playa de Palma tre goda grannar.

Sök efter billiga paketresor till Palma stad

Storbyen Barcelona med vakker strand midt i byen
Storbyen Barcelona med vakker strand midt i byen

Barcelona

– konsten att välja

En resa till Barcelona är en intensivkurs i konsten att välja. Har du varit här tidigare är du säkert trött på köer och sightseeing, och har redan sett Gaudís alla mästerverk. Varför inte hänga på stranden i den charmiga och lite rufsiga stadsdelen Barceloneta istället? Eller dra på shopping i trendiga butiker och gallerior i El Born, strosa runt i Barri Gótic eller gå på en livlig marknad i Grácia.

En annan trevlig dagstur är att hoppa på lokaltåget norrut och besöka någon av de små semesterorterna och badvikarna längs Costa Brava. Men så var det ju det där med att välja då… 

De bästa priserna på paketresor till Barcelona