Budgetvänliga resor i påsk

Budgetvänliga resor i påsk

Publicerad: 2024-01-31 - Uppdaterad: 2024-01-31

för dig som vill fly snö, slask och kyla

Påsklovsveckorna är högsäsong för utlandsresor. Det gör att prisnivån är avsevärt högre i denna perioden än under veckorna före och efter påsklovet.  Med lite research kan du dock komma över bra erbjudanden även i påsken!

Om du reser lite innan lovet börjar, eller stannar några dagar extra, kan det vara mycket att spara. Och så är det förstås smart att kolla erbjudanden från flera arrangörer innan du bestämmer dig – på sistaminuten.se, tillexempel.

De bästa erbjudandena på snöfria påskresor

Gatelangs i Roma
Gatelangs i Roma

Storstäder med vårhumör

– för dig som vill ha en varm påsk

Du behöver inte flyga söderut i mer än 2 – 3 timmar innan våren står i full blom och det är en härlig stämning på uteserveringarna.

Väljer du att resa till en stad med strand, som NiceBarcelona eller Palma på Mallorca, kan du testa badtemperaturerna i Medelhavet utan att få köldchock. Paris kan kan stoltsera med ett mysigt café i mer eller mindre varje gathörn. Eller så kan du fira påsk på traditionellt vis i Rom, med ett högtidligt besök i någon av stadens kyrkor.

De bästa påskpriserna till härliga storstäder

Havnen i gamlebyen i Antalya på Tyrkias Riviera
Havnen i gamlebyen i Antalya på Tyrkias Riviera

Medelhavet vaknar

– och stämningen är härligt avslappnad

Runt påsk vaknar Medelhavsländerna ur sin vinterdvala. Det grönskar, det blommar och det är otroligt vackert. Det bästa är nog ändå atmosfären vid den här tiden på året; sådär härligt avslappnad, med en förväntan i luften som stiger för varje dag som går.

Några soliga platser med kort restid runt påsk är CypernCosta del SolAntalyakusten och Malta. Bokar du tidigt kan du göra ett riktigt fynd!

De bästa priserna på resor till Medelhavet i påsk

Den vakre Amadores-stranden på Gran Canaria
Den vakre Amadores-stranden på Gran Canaria

Påsklov på Kanarieöarna…

Man kan lita på Kanarieöarna. Vinter, vår, sommar eller höst; det är solsäkert, varmt i både luften och havet och precis lagom exotiskt. Påsken är förstås inget undantag. Det går flest direktflyg till Gran Canaria och Teneriffa, men det går förstås att hitta billiga resor till någon av de andra öarna också.

De bästa priserna på resor till Kanarieöarna i påsk

De karakteristiske longtailbåtene ved Krabi, Thailand
De karakteristiske longtailbåtene ved Krabi, Thailand

…eller påsklov i Thailand?

Medan Europa vaknar till liv och gör sig redo för sommaren är det precis tvärtom i Thailand. Runt påsk och i veckorna efter går Thailand mot en lugnare säsong, med färre turister och lägre priser.

Påsken är slående vacker i vårt tropiska favoritland – oavsett om du väljer att åka till Hua-Hin på fastlandet, till Phuket eller till Krabis vackra skärgård.

De bästa priserna på resor till Thailand i påsk