Sök resa
Zagreb Reseguide

Zagreb Reseguide

Huvudstad och störst i Kroatien. Zagreb räknas som en industristad men är också högsäte för konst, kultur, utbildning och forskning, ganska oupptäckt, men tiden för att upptäcka den är inne nu.

Staden ligger vid foten av Medvednica-bergen vid floden Sava, och här har den legat i århundraden. Strax norr om staden ligger området Zagorje, bestrött med underbara vingårdar och skogar. Är du i Zagreb bör du uppleva gamla staden och dess magnifika atmosfär och arkitektoniska underverk.

Res till Zagreb från Stockholm

Zagreb     nätter     Se mer
Zagreb     nätter     Se mer

Res till Zagreb från Göteborg

Zagreb     nätter     Se mer
Zagreb     nätter     Se mer

Res till Zagreb från Malmö

Zagreb     nätter     Se mer
Zagreb     nätter     Se mer

Res till Zagreb från Köpenhamn

Zagreb     nätter     Se mer
Zagreb     nätter     Se mer

Mer om Zagreb

Medeltida byggnader ligger sida vid sida och vid solnedgång tänds gatornas gaslyktor av väktare som ger en romantisk atmosfär, oavsett om du är där ensam eller med någon. Bredvid den gamla staden finns ett stort utbud av butiker, restauranger och trottoarcaféer som kan och bör användas.

Staden är en av de bästa shoppingstäderna i landet, och sortimentet är enormt. Du kan frossa i italienska skor, handväskor, klockor och smycken, för att nämna något, samtidigt som man tar paus med en öl för tio kronor, för att nämna något.

Med andra ord är det fullt möjligt att uppleva alla möjliga roliga saker utan att spara de närmaste två åren för att kunna komma tillbaka, så länge du inte har finansierat njutningarna med ditt mastercard.
SEVÄRDHETER

Men Zagreb har fler sevärdheter än den vackra gamla stan, alkoholhaltiga drycker och butiker, du bör lägga ett besök på en av de många museerna, teatrarna och konstgallerierna. Det finns också flera musikkakademier i stan, och får du chansen att uppleva dem, ta den.

Klimatet är inte så olikt det skandinaviska, med torra och varma somrar och kalla vintrar med snö, men Zagreb kan besökas året runt.Sommaren är i alla fall att rekommendera, eftersom det vid den här tiden arrangeras mängder av festivaler.
TRANSPORT

Zagreb International Airport ligger några kilometer utanför stadens centrum med goda kommunikationer till och från staden.