Sök resa
Viborg Reseguide

Viborg Reseguide

Danmark ligger nära toppen på destinationslistan för oss svenskar. Viborg är inget undantag, och namnet betyder egentligen “den heliga platsen på marken”, med krogar, museer, sena middagar och en separat ölrutt. Men det är också ett resmål för avkopplande dagar för folk oavsett ålder.

Du har många val i staden som är en av de äldsta på Jylland och några av dem involverar en blick tillbaka i stadens historia.
Här blev Magnus den gode hyllad på tidiga 1000-talet.
Men vikingatiden var vikingatiden och idag finns det flera sevärdheter väl värda en titt.
Är du en aktiv person, kan du ha skoj med stadens utbud av golf, segling, fiske, tennis, vandring och cykling, i fina landskap.
Är du mer redo för lata dagar kan det vara bra att veta att restaurangerna serverar läckra måltider, medan krogar och barer serverar läckra flytande varor.
Du kan också ta den populära ølruten vilken är en guidad resa mellan mikrobryggerier, museer och restauranger medan du njuter av utsökta droppar tillsammans med berättelser om ölhistoria.

Dessa resor är bara arrangerade i grupper på över 20 så är du intresserad, är det bra att ta kontakt så snart som möjligt.

 

Res till Viborg från Stockholm

Viborg     nätter     Se mer
Viborg     nätter     Se mer

Res till Viborg från Göteborg

Viborg     nätter     Se mer
Viborg     nätter     Se mer

Res till Viborg från Malmö

Viborg     nätter     Se mer
Viborg     nätter     Se mer

Res till Viborg från Köpenhamn

Viborg     nätter     Se mer
Viborg     nätter     Se mer

Mer om Viborg

BARN
Det finns inte bara vuxna nöjen att delta i, det finns något för de flesta. De små kan ha stor glädje av ett besök till de närliggande kritgruvorna och gå på gruvvandring under jord, eller experimentera med ström på El-museet.
Eller så kan man samla hela familjen och ta en tur till världskartan vid Kleitrup där du kan besöka hela världen under en eftermiddag.
Kultur
Staden har ett rikt utbud av konst och kultur med många lokala kreativa sinnen blandat med gallerier och museer med konst från flera ställen.

Det finns också musiknöjen genom festivaler, konserter och dansställen.

SHOPPING

Viborg är också en stad där du kan se till att komma hem som ny. Butiker med olika innehåll har utvecklats genom tiden och du kan välja och vraka i allt från kläder till tårtor.