Sök resa
Varadero Reseguide

Varadero Reseguide

Kubanska rytmer blandas med sol, sommar, hav och sandstrand! Vad mer kan vi säga om Varadero, som också kallas Playa Azul, som attraktivt ligger i den kubanska skärgården, cirka 150 kilometer öster om Havanna. Bienvenido!

En halv miljon människor är en bra indikation på att något är rätt. Och det är ca mängden människor som väljer att lägga ett besök i den kubanska skärgården om och om igen. Varadero är Kubas största turistresmål. Här hittar du långa inbjudande stränder med vit sand, blått hav och vänliga människor som letar efter samma sak som du. Nämligen njutning!

Du kan återhämta dig samtidigt som solen fyller upp dig med vitaminer, eller fylla dig med något annat, färgstarkt och utsmyckat med dekorativa paraplyer på en strandbar. Du kan ta ett uppfriskande dopp i det azurblå Atlanten medan du njuter av åsynen av andra nöjda människor leva sina liv i strandparadiset.

Al Capone

Den legendariska gangstern var känd för sin brutalitet och goda smak och här kan du njuta av en god middag som gäst i hans hus. Han byggde nämligen sitt sommarhus på den idylliska Varadero-halvön och idag har residenset förvandlats till en restaurang. Njut av en trerätters och avsluta med en cigarr så att du kan njuta av minnet av en av världens mest populära brottslingar.

Till Varadero från Stockholm

Varadero     nätter     Se mer
Varadero     nätter     Se mer

Till Varadero från Göteborg

Varadero     nätter     Se mer
Varadero     nätter     Se mer

Till Varadero från Köpenhamn

Varadero     nätter     Se mer
Varadero     nätter     Se mer

Mer om Varadero

GOLF
Varadero är också platsen för att slå sig genom en historisk golfbana. Varadero Golf Club är en 18-hålsbana vackert planerad i det idylliska landskapet.

Här du går i miljonären Irenee Duponts fotspår eftersom det var han som ursprungligen köpte området och började utveckla det. När Castro kom till makten öppnades området och fastigheten som en restaurang och i dag är golfbanan öppen för alla.

DELFIN
Men är du mätt på god mat och stranden kan det vara ett tips att besöka delfinparken, där lekfulla, intelligenta och vackra överdimensionerade fiskar gör fantastiska artisterier till glädje för turister i alla åldrar.

Vill du ha fler aktiviteter kan du åka till de närliggande öarna med båt eller helikopter, och snorkla och dyka i en underbara omgivningar.

TRANSPORT

Många reseföretag har blivit medvetna om detta kubanska paradis och erbjuder resor hit. Varadero flygplats ligger cirka tio kilometer utanför området.

BOENDE

Hotell i olika klasser ligger vackert belägna längs den gyllene sandstranden, många av dessa borde kunna tillgodose envars behov. Ta dig tid att kolla plånboken och olika hotell i förväg.