Sök resa
Tokyo Reseguide

Tokyo Reseguide

Gillar du storstadssemestrar men vill resa någonstans utöver det vanliga? Tokyo har mycket annorlunda att erbjuda, både inom teater, mode, trender och kulturupplevelser. Söker du något helt annorlunda att se är detta platsen för dig. Men börja spara nu, det kostar fläsk .. eller fisk kanske i det här fallet.


OMRÅDEN FÖR SHOPPING
Att shoppa i Tokyo ligger i en helt annan division än vad vi är vana vid här. Gatorna i Tokyo har något för varje smak och garanterat objekt du aldrig sett förut.

Vill du uppleva det mest trendiga området att shoppa så är Nakameguro-området rätt plats. Det ligger vid Meguro River. Här finns flera second hand-affärer, exklusiva butiker och inbjudande caféer.

I Roppongi Hills hittar du ett 54-våningars mini-metropolis med oräkneligt utbud av restauranger, barer, shopping, spa, biografer och hotell. Allt är samlat på ett ställe som i en liten stad och från översta våningen har du utsikt hela vägen till Mount Fuji.

Är du morgonpigg kan du göra en utflykt till världens största fiskmarknad, Tsukiji. Här kommer du att se fisktsorter du aldrig sett förut och ivriga fiskhandlare i aktion.

Till Tokyo från Stockholm

Tokyo     nätter     Se mer
Tokyo     nätter     Se mer

Till Tokyo från Göteborg

Tokyo     nätter     Se mer
Tokyo     nätter     Se mer

Till Tokyo från Köpenhamn

Tokyo     nätter     Se mer
Tokyo     nätter     Se mer

Mer om Tokyo

MUSEUM, HISTORIA OCH KULTURERBJUDANDE
Är du intresserad av att veta mer om Tokyos historia, är Tokyo Edo Museum väl värt ett besök. Här finns 400 år av Tokyo historia presenterat lättillgängligt och mycket informativt.
Hoppa av vid Takebashi-stationen och upplev National Museum of Modern Art. På bottenplan arrangeras tillfälliga utställningar medan man på den tredje våningen hittar ett stort utbud av japanska mästerverk. Här hittar du också en restaurang med mycket god lunch.
NATTLIV OCH MUSIK
På Blue Note kan du uppleva de största jazzartister vi har idag. För ett pris på ca 600 kr för de mest populära artisterna är du garanterad en biljett, och då måste man beställa mat och dryck separat. Priset kan tyckas styvt men det är en oförglömlig upplevelse.
Ett annat med bra feeling är JZ Brat. Här kan du njuta av latin och brasiliansk musik och en måltid i fina omgivningar.
JAPANSK MAT
I Tokyo kommer du att hitta mycket mat som är ovanlig för oss nordbor men sushi har ju blivit vardagsmat här hemma också. Det som är så roligt med mat i Tokyo är att kombinationerna av ingredienser är otroligt spännande och en upplevelse för de som inte är rädda att prova något nytt och annorlunda. För det klassiska japanska köket är Umaya ett ställe där de serverar ett brett utbud av traditionell japansk mat, och där servicen är oklanderlig. Restaurangen ligger vid Akasha-Mitsuke-stationen.
För en billigare måltid med sushi, sashimi, tofu och ett oräkneligt antal andra japanska rätter bör du uppsöka Daibutsu Korokoro. Menyn är på engelska och du kan välja att äta mellan 55 privata rum med kuddar på golvet. Beläget strax utanför Shibuya-station.
Kom ihåg att i Japan dricks inte känt eftersom det redan lagts till det slutliga priset. Annars fungerar det ofta så att du betalar en liten summa för vilket bord man vill ha och då blir det dricksen.
ATT TA SIG RUNT

Tunnelbanan i Tokyo är mycket effektiv och du kan köpa ett dagkort till ett anständigt pris. Skyltarna är också på engelska så det är lätt att orientera sig.Nackdelen är att de slutar gå efter midnatt så då måste man ställa in sig på att ta taxi.