Sök resa
Tjuvstarta sommaren på Malta

Tjuvstarta sommaren på Malta

Vårsemester with a view

Malta är den ultimata vårsemester-destinationen, oavsett om du har en hel vecka att spendera eller endast fyra dagar. Ön är full med fina städer, vackra utsikter och historiska upplevelser i världsklass. Och så är den ungefär lika stor som Orust i Sverige, och därmed väldigt enkel att utforska.

Malta, och de vackra grannöarna Gozo och Comino, överraskar samtidigt med sommartemperaturer redan i slutet av mars, och det finns gott om möjligheter för härliga äventyr, och läcker (och billig) mat.

Och allt bara drygt fyra timmars flygresa från Sverige.

Så mycket kostar det att resa till Malta från Stockholm

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer

Så mycket kostar det att resa till Malta från Göteborg

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer

Så mycket kostar det att resa till Malta från Köpenhamn

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer

Stämningsfulla Valletta

Valletta, också kallad «The Fortress City», är Maltas huvudstad och hjärta. Staden är en av de mest koncentrerade historiska områdena i världen, och oavsett om du går eller står, befinner du dig mitt i historien. Och du är omgiven av platser att utforska: spännande historiska byggnader, kyrkor och monument vid varje gathörn, smala gränder fulla med små och trevliga butiker och kaféer, samt huvudgator där du hittar lokalt hantverk, smycken och mode.

Massor med äventyr – på, under och över vatten

Malta är ett upplevelsemecka. Det klara blåa vattnet är perfekt för dykning, och området omkring Malta är fullt med rev, grottor och vrak, och därmed några av Medelhavets vackraste dykupplevelser.

Om man föredrar att hålla sig ovanför vattenytan finns det massor med möjligheter till segling, SUP eller kajakpaddling, eller så kan man gå i land och utforska terrängen till fots, på cykel, på häst eller iförd klättringsutrustning.

Möjligheterna och upplevelserna är närmast oändliga.

Ett helt unikt och 7000 år gammalt kulturarv

Maltas historia går 7000 år tillbaka i tiden, och det märks tydligt överallt. Ön har flera platser (bl.a. huvudstaden Valletta) som är del av UNESCOs världsarv, och fler är på väg.

På Malta befinner du dig mitt i Medelhavets historia, och mitt i en nutida kultur som genomsyras av årtusenden av kulturarv. Historiens vindslag märks överallt i landets arkitektur och samlingar, i kyrkor, kapell, tempel och museer.

Festivaler och events

De maltesiska öarna bjuder året runt på ett stort utbud av lokala och internationella arrangemang, underhållningsevents, konserter och utställningar. Välj mellan klassiskt och jazz, rock och folkmusik, teater och opera, dans och barockfestivaler.

Malta och de omkringliggande öarna är också värdar för en rad internationella arrangemang, sportmästerskap och tävlingar.

Här sker alltid något – och här finns något för varje smak.

Läcker lokal mat med historisk touch

Det maltesiska köket är en unik blandning av Medelhavsrätter. Det är resultatet av mötet mellan öborna och de många civilisationer som under århundraden bosatt sig på de maltesiska öarna.

Restaurangscenen är en blandning av specialrestauranger, många med sin egen tolkning av de lokala rätterna. Besök som exempel fiskmarknaden i kuststaden Marsaxlokk, eller besök någon av de lokala vingårdarna för en autentisk och kulinarisk upplevelse.

Hitta billiga flygbiljetter till Malta här:

Massor med avgångar under hela året med bl.a. Air Malta, SAS och Lufthansa.

Hotell på Malta? Massor med bra erbjudanden här!

Hitta ditt perfekta hotell i Valletta, Sliema, St Julians…stort utbud!