Sök resa
Tarragona Reseguide

Tarragona Reseguide

Tarragona är huvudstad på Costa Dorada i Spanien. Den ligger sydost om Barcelona på en höjd med fantastisk utsikt över Medelhavet.

Saker att göra

Stränderna i Tarragona inkluderar Rabasada, Sabinosa, Punta de la Mora, Playa de La Pineda, Playa del Milagro och Salou. Alla är perfekta för simning, solning och för att få ditt adrenalin att pumpa med några spännande vattensporter. Alla stränder har grunda naturliga pooler, perfekt för unga simmare och de som är mindre säkra på sina simfärdigheter. När det är dags för den välbehövliga isglassen och kalla drycker hittar du massor av caféer på och runt stränderna. Här kan du också köpa eller hyra utrustning för de verksamheter som nämns ovan.

Tarragona är känt för sin vackra arkitektur och status som en religiös destination, så om du letar efter kultur och historia finns många monument, kyrkor och museer som du kan besöka. Balcon del Mediterraneo är den största staden i Tarragona som inte bara har en fantastisk utsikt över havet men även fem olika stränder, en pittoresk hamn, 1300-tals katedral och många intressanta museer. Du kan också besöka den botaniska trädgården, romerska amfiteatern och andra romerska lämningar innanför stadsmurarna. En sak är säker; du kommer inte att sakna saker att göra på semester i Tarragona.

Resa Stockholm – Tarragona

Tarragona     nätter     Se mer
Tarragona     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Tarragona

Tarragona     nätter     Se mer
Tarragona     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn

Tarragona     nätter     Se mer
Tarragona     nätter     Se mer

Mer om Tarragona

Semesterresor till Tarragona är perfekta för de som gillar shopping, från stora köpcentra till små butiker, här kan du köpa allt från lokalt vin och souvenirer till det senaste modet. Efter en hård dag med shopping finns det gott om kaféer där du kan luta dig tillbaka och koppla av eller njuta av en läcker spansk måltid på en av de lokala restaurangerna. Om du reser med barn behöver du inte oroa dig, många av restaurangerna erbjuder barnmenyer för att se till att hela familjen är sörjd för.

Utforska Tarragona

När solen går ner kommer nattlivet i Tarragona inte att göra någon besviken. Tillbringa natten i kasinot, njut av drinkar på lokala barer eller gå på ett av diskoteken på den lokala orten för en natt med nöje och dans. Om du vill ha något lite mer lågmält, erbjuder lokala restauranger läckra tapas och viss levande musik för att hålla dig underhållen.

Tarragona är en vacker historisk plats på Costa Dorada och som erbjuder ett stort utbud av aktiviteter för semesterfirare. Din resa till Tarragona kommer att bli en storslagen upplevelse.