Sök resa
Taipei Reseguide

Taipei Reseguide

Taiwans Taipei är en storstad av dimensioner! Här kan du “shop til you drop”, eller äta tills du gör samma sak. Och om det inte räcker så är karaokebarerna ett bra tips! Med andra ord är det många äventyr som väntar dig i staden som lätt kan jämföras med andra, mer kända, världsmetropoler.

Made in Taiwan var en föga smickrande etikett men inte längre. Taipei är den största och viktigaste staden – som en huvudstad borde vara, och här råder det inte brist på någonting!
Staden ligger vid Danshui-floden i norra delen av landet. Här har den vuxit sig stor och levande från 1700-talet och välkomnar dig att ta för dig av allt den har att erbjuda.
Du får faktiskt två städer i ett eftersom den är tvådelad. En del består av smala gränder och gator med traditionell taiwanesisk atmosfär, medan den andra är modernare och har fina affärer och allt du behöver av restauranger och kaféer.

Men även om den ovan nämnda etiketten var kännetecknande för billigt är tyvärr inte Taipei lika rimligt.

Till Taipei från Stockholm

Taipei     nätter     Se mer
Taipei     nätter     Se mer

Till Taipei från Göteborg

Taipei     nätter     Se mer
Taipei     nätter     Se mer

Till Taipei från Köpenhamn

Taipei     nätter     Se mer
Taipei     nätter     Se mer

Mer om Taipei

MADE IN CHINA
Taiwan har starka band till Kina, på gott och ont för de som bor där. Man kommer inte undan det kinesiska inflytandet när man är här. Taipei har bland annat världens största samling av kinesisk konst på Nationalmuseet, med över 700.000 objekt.

Du stiftar också bekantskap med de kinesiska banden genom mat och det finns många bra restauranger och matställen för att göra just detta.

FASCINERANDE BYGGNADER
Taipei har flera byggnader som är värda att lära känna. En av de mest speciella och unika är Lin Antai-byggnaden som uppfördes i slutet av 1700-talet. I dag ligger byggnaden vid Pinchiang park och är en studie i historisk byggnadskonst!

En annan attraktion värd att bekanta sig med är Taipei 101, en av världens högsta byggnader med sina 508 meter. Hit vallfärdar turister för att njuta av utsikten över denna fascinerande stad.

FÖRORENSNINGAR

Taipei kämpar lite med föroreningar, både via buller och mer miljöfientliga sätt och det bör man ha i åtanke innan man väljer att resa hit. Det är inte ett resmål för lugn avkopplande idyll men mer en plats för pulserande liv. Har du andningsproblem av något slag kan det vara klokt att åka till en annan plats, eller tillbringa din semester i Taipei Botanical Garden, som är en exotisk idyll.

TRANSPORT

Flera resebyråer erbjuder biljetter till Taipei, med varierande priser. Man tar sig också lätt till staden från andra asiatiska städer. Skyltningen i staden kan vara förvirrande, så använd en karta när du utforskar staden. Använd gärna kollektivtrafiken som är utbredd.

BOENDE

Vandrarhem, billiga hotell, dyra hotell och mycket mer. Taipei har boende för alla behov. Spendera lite tid att räkna ut vad du vill bo nära, eller låt priset avgöra. Det är upp till dig.