Sök resa
Sao Paulo Reseguide

Sao Paulo Reseguide

Fattigdom, rädsla och brottslighet, men också vänlig och livfull. São Paulo är en stad med konstraster och spänning. Den största i Sydamerika och den tredje största i världen. Här kan du få cirka 18 miljoner vänner, eller fiender.

Det var missionärer från Jesuitorden som på 1500-talet etablerade Sao Paulo i Brasilien. Lite anade de vilken tillväxt staden skulle få några århundraden senare. Men med denna tillväxt har också kommit bölder.
Sau Paulo slåss mot fattigdom, miljöförstöring och många former av brottslighet. Det är en plats som du inte åker för att stänga ögonen, men snarare där du får dem öppnade. En plats där man kan tänka på hur lyckliga vi verkligen är som växer upp i en trygg värld. Ett ställe man på gott och ont kommer ihåg och du verkligen inte får glömma. Turister bör färdas med försiktighet i staden och undvika de fattigaste områdena, för oavsett hur bra avsikter du har är chanserna att möta människor som gör allt för att överleva närvarande.

Men Sao Paulo är också de rikas stad, så kontrasterna är enorma. Här kan du uppleva mörkhyade gatubarn som tvättar bilfönster sida vid sida med vita skolbarn i uniform.

Till Sao Paulo från Stockholm

Sao Paulo     nätter     Se mer
Sao Paulo     nätter     Se mer

Till Sao Paulo från Göteborg

Sao Paulo     nätter     Se mer
Sao Paulo     nätter     Se mer

Till Sao Paulo från Köpenhamn

Sao Paulo     nätter     Se mer
Sao Paulo     nätter     Se mer

Mer om Sao Paulo

MATGLÄDJE
Det finns många restauranger som erbjuder spännande brasilianskt kök. Fisk, skaldjur och kötträtter serveras i många former och med många smaker, fodrade och fyllda med grönsaker och frukter, företrädesvis med chili. Och ett stort utbud av läskande drycker i alla former, och till en bråkdel av priset av vad vi är vana vid i hemma
SHOPPING
Det finns många shoppingmöjligheter här. Både välkända varumärken och lokala hantverk kan lätt hitta vägen från affären, genom kortterminalen ned i din resväska.

Möjligheterna att komma hem med en ny och mer färgglad hy är också säkert närvarande eftersom stadens medeltemperatur är ca 25-35 grader och den har ett tropiskt klimat.

KARNEVAL

Som det anstår en riktig brasiliansk stad, finns här också en stor karneval. Karnevalen i Sau Paulo är nästan lika stor som den i Rio de Janeiro, och lika färgstark och full av sambarytmer.

TRANSPORT

Inom staden finns tunnelbana och buss för att komma runt förutom taxi.

BOENDE

Sao Paulo är en storstad och erbjuder många möjligheter för boende i många prisklasser. Ta dig tid att hitta något som passar din budget och önskad plats.