Sök resa
Risør Reseguide

Risør Reseguide

Den vita staden vid Skagerrak, kallar de sig själva, de har naturligtvis helt rätt i det, men staden är fortfarande så väldigt mycket mer.

Här arrangeras Kammarmusikfestival, träbåtsfestivalen och vildvinsmarknad men även färska räkor, sommarkall öl och glada människor i alla åldrar. Risör är en plats där turister och lokalbefolkningen samlas i en bekväm atmosfär, särskilt under sommarmånaderna. Här njuter man glass och kalla läskande drycker längs hamnen.Risør akvarium är en spännande plats, särskilt för de minsta och är Sørlandets enda saltvattensakvarium.

Res till Risør från Stockholm

Risør     nätter     Se mer
Risør     nätter     Se mer

Res till Risør från Göteborg

Risør     nätter     Se mer
Risør     nätter     Se mer

Res till Risør från Malmö

Risør     nätter     Se mer
Risør     nätter     Se mer

Mer om Risør

Gatorna är många och många av dem är smala, så det är en upptäcktsresa att vandra utan att sikta på annat än att se och samla minnen.Strax innan centrum kan man också njuta av den vackra konstverk i kända Acanthus för de som vill det.

FESTIVALER

Risør är känt både i och utanför Norge för sina stora festivaler. Chamber Music Festival är en av dem, och denna musikaliska härlighet startades 1991 och har varit en årlig händelse sedan dess.

Wooden Boat Festival i Risør är också en händelse av högsta klass och den äldsta och en av Europas mest eftertraktade träbåtsfestivaler som skapar ett sommarnöje för stadens invånare och dess många turister.

Villvinfestivalen är den tredje av de stora i denna stad och färgrika stånd med villvinverk sprider regnbågsstämning utanför stadens gränser, och är väl värt ett besök i sig.