Sök resa
Praia da Falesia Reseguide

Praia da Falesia Reseguide

Praia da Falesia är en mycket lugn, sju kilometer lång strand några kilometer öster om Albufeira, ungefär halvvägs till Vilamoura. Vi talar väl egentligen inte om en ort, mer ett område. Om du har tur / otur kan du hamna på ett hotell som är helt isolerat och med ett mycket lugnt läge.

HOTELL OCH STRÄNDER

Vid den västra änden av stranden ligger Praia da Falesia pyttelilla centrum, utan mycket nattliv, helt utan aktivitetserbjudanden och allt i allt mycket avslappnad stämning. Härifrån sträcker sig stranden österut med spektakulära klippor och fin sand. Det finns många utmärkta golfbanor i området.

 

Res till Praia da Falesia från Stockholm

Praia da Falesia     nätter     Se mer
Praia da Falesia     nätter     Se mer

Res till Praia da Falesia från Göteborg

Praia da Falesia     nätter     Se mer
Praia da Falesia     nätter     Se mer

Res till Praia da Falesia från Malmö

Praia da Falesia     nätter     Se mer
Praia da Falesia     nätter     Se mer

Res till Praia da Falesia från Köpenhamn

Praia da Falesia     nätter     Se mer
Praia da Falesia     nätter     Se mer

Mer om Praia da Falesia

RESTAURANGER, NATTLIV & SHOPPING

Den lilla byn Praia da Falesia har några restauranger, kaféer och barer. Ytterligare urval finns i de närliggande städerna Olhos díAgua och Acoteias (som har några mycket bra restauranger!), Där det också finns en bank, en del affärer m.m. Båda platserna ligger inom livet över gångavstånd. Vill du uppleva lite mer “action” får du ta en buss eller taxi till Albufeira. För riktig shopping rekommenderar vi den regionala huvudstaden Faro, en halvtimmes bilfärd bort.

SEVÄRDHETER OCH UTFLYKTER

Med en hyrbil (eller möjligen buss) har du många möjligheter att uppleva och se en hel del av det Algarve har att erbjuda. Vad sägs om en tur upp till Monchique-bergen med sina mandel-, apelsin- och olivlundar och frisk luft mättad med eukalyptus? Med bil kan du också nå “världen ände”, Cabo Sao Vicente, Europas yttersta punkt mot sydväst. Här var Henrik Sjöfararens navigationsskola och det är lätt att förstå att de portugisiska sjöfararna ville upptäcka vad som fanns bortom horisonten. Många av städerna är värda ett besök, till exempel: Faro, Portimão och Lagos. Den stolta portugisiska kulturen är mycket närvarande i dem alla.

I området runt Armação de Pêra hittar man några aqua parks och en kombinerad djurpark / marinpark och äventyrsbad; Zoomarine. De har alla sina egna bussar som plockar upp och levererar tillbaka. Försök också att få tid för en utflykt till Lissabon. Det tar ett par timmar att köra dit men är väl värt ansträngningen. Charterbolagen erbjuder utflykter till Lissabon, och dessutom lite av varje annat; t.ex. båtutflykter och kulturkvällar.

KLIMAT OCH SÄSONG

Praia da Falesia ligger vid Atlanten och temperaturen i havet är alltså betydligt lägre än vid destinationer innanför Gibraltar. Vågorna kan ibland vara höga och strömmarna starka så man måste passa på barnen lite. Även mitt på sommaren kan du uppleva dimbankar och lite kyla i luften men det är ett undantag, oftast är det bra och varmt och tryggt och okej från april till oktober, med högsäsong juni-augusti.

KORT UTTRYCKT – PASSAR FÖR VEM?

Väljer du Praia da Falesia kan du vara ganska säker på att få några lugna dagar. Nackdelen är att du inte har mycket annat att ta dig för än att bada och äta på någon av de lokala restaurangerna – om du då inte hyr en bil och är inställd på att köra en del. I så fall är det lite av varje för att se och göra i området. Praia da Falesia lämpar sig kanske bäst för vuxna och seniorer men också småbarnsfamiljer som vill hålla sig ifrån turisttrafiken.Men du bör inte ha anlag för att bli uttråkad.