Sök resa
Port el Kantaoui Reseguide

Port el Kantaoui Reseguide

Golf och elegant stillhet: Port el Kantaoui – sju kilometer norr om Sousse – även kallat Sousse norra – är en turiststad byggd för ändamålet. Här hittar du 18-håls golfbanor och en marina (som rymmer mer än 300 båtar), stora hotell som byggts som små byar längs den fina vita sandstranden.

De vitkalkade hotellen och lägenhetsanläggningarna är mestadels byggda i endast två våningar, trädgårdarna är välskötta och gatorna gatstenslagda. Allt bidrar till att stället framträder med en viss stil och stillhet. På kvällen kan du promenera runt i centrum, fönstershoppa i exklusiva butiker, titta på de många och exklusiva båtarna i hamnen eller sitta ner på ett café, restaurang eller bar.

Även om det kan vara folktätt runt marinan är inte nattlivet vad man skulle kunna kalla hektiskt eller häftigt. Diskotek, dansföreställningar och andra nöjen finner man gärna på de största hotellen – som har allt man behöver dygnet runt.

Till Port el Kantaoui från Stockholm

Port el Kantaoui     nätter     Se mer
Port el Kantaoui     nätter     Se mer

Till Port el Kantaoui från Göteborg

Port el Kantaoui     nätter     Se mer
Port el Kantaoui     nätter     Se mer

Till Port el Kantaoui från Köpenhamn

Port el Kantaoui     nätter     Se mer
Port el Kantaoui     nätter     Se mer

Mer om Port el Kantaoui

AKTIVITETER
Port el Kantaoui erbjuder många olika aktiviteter såsom vattenskidor, vindsurfing och ridning. Från hamnen går det utflyktsbåtar, en del med restaurang ombord. Du bör också överväga en dagsutflykt till historiska Kartago och landets huvudstad Tunis och i synnerhet rekommenderar vi en “safari” med jeep eller buss till grottorna i Matmata, den heliga staden Kairouan och inte minst till de sista byarna på gränsen till Sahara. Här är vatten lika värdefullt som vin och himlen full av stjärnor i den mörka natten. På morgonen kan du klättra upp på kamelryggen (tillsammans med ett hundratal andra atletiska turister) och titta på soluppgången över sanddynerna.

Men den främsta aktivitet i Port el Kantaoui är golf. Det finns två golfanläggningar med flera banor i närheten av Hammamet och Port el Kantaoui-sju mils färd söderut, ligger en 27-hålsbana (uppdelad i tre 9-håls avsnitt) och en 18-hålsbana, alla är av hög kvalitet och kan ibland erbjuda spel i sanddynerna ut mot vågorna i havet. På sträckan från Monastir i söder till Kartago i norr finns totalt 8 18-hålsbanor. Du kanske inte tror att Tunisien med sina torra klimat och permanenta vattenbrist skulle kunna vara en utmärkt destination för golfare, men så har det blivit.

STIL OCH STILLHET
Port el Kantaoui designades från början som en turistort, ett arbete som startade 1975 med pengar från Abu Dhabi, Kuwait och Världsbanken. Det var och är ett prestigeprojekt som har resulterat i att Port el Kantaoui-har alla faciliteter och som det skall på en komplett lyxdestination, arrangerade på ett diskret sätt. Den äkta tunisiska livsstilen har samtidigt förskjutits till förmån för en mer kosmopolitisk atmosfär.

Destinationen kan rekommenderas för familjer som vill ha en bekväm semester på hotellet och stranden och för unga eller gamla som föredrar lite stil och lugn.