Sök resa
Patong Beach Reseguide

Patong Beach Reseguide

Patong Beach är Phukets äldsta och största resmål – vid en stor, böjd strand. Staden liknar i stor grad Pattaya, som naturligtvis är ökänt för sin prostitution och sitt “flamboyanta” nattliv. I Patong hittar du en remsa med hotell, tyska och italienska restauranger, barer och nattklubbar. Detta är för många Phukets minst attraktiva destination, men de partysugna hittar i Patong exakt vad de letar efter.

Patong är alltså inte en plats för lugn och ro, tvärtom. Även den fyra kilometer långa stranden kan vara ganska packad under högsäsong.

Staden var en gång en av Thailands och definitivt Phukets dyraste och mest exklusiva resmål, men det har förändrats i takt med turismens framväxt. Idag kan man enkelt hitta ett prisvärt ställe att bo bland de knappt hundra hotellen och bungalowanläggningarna.

HOTELL

Om du vill bo på stranden och kommer i högsäsong, kostar de mest ekonomiska hotellbäddarna runt 600 Baht, eller ungefär 120 kronor per natt. Men lite in i staden och kommer utanför perioden från december till mars och inte i augusti (med andra ord: under lågsäsong), kan du faktiskt hitta boende ner till 50-60 kronor natten.

De flesta kommer nog troligen till Patong på paketresa och kan räkna med att få ett hotell med luftkonditionering eller åtminstone en fläkt, eget badrum och ofta ett litet kök om du bor i en lägenhet. Många hotell har också en egen pool.

Till Patong Beach från Stockholm

Patong Beach     nätter     Se mer
Patong Beach     nätter     Se mer

Till Patong Beach från Göteborg

Patong Beach     nätter     Se mer
Patong Beach     nätter     Se mer

Till Patong Beach från Köpenhamn

Patong Beach     nätter     Se mer
Patong Beach     nätter     Se mer

Mer om Patong Beach

Restaurang och nattliv

När mörkret faller, har du ett brett utbud av barer, klubbar och diskotek som täcker allt från techno, via C&W till Thai folkrock. De bär namn som “Banana Disco”, “Pow Wow Pub”, “Rock Hard a Go Go”, “Shipwreck”, “Shark Club” och “Valhalla”. Den senare är inrett som ett vikingaskepp och här dricker man helst öl – i stora mängder. Nattlivet i Patong Beach är vida känt.

Även när det gäller restauranger är urvalet bra och stort, särskilt de som specialiserar sig på fisk och skaldjur, är bra. Du kan välja mellan många kök; Italienskt, japanskt, mexikanskt, tyskt, indiskt och thailändskt, för att nämna några.

DYKNING

Phuket rankas som en av de tio bästa platserna för undervattensäventyr i världen och Patong Beach är centrum för verksamheten med de flesta uthyrningsföretagen och arrangörerna.

Charterbolagen och lokala arrangörer, som det finns massor av, erbjuder utflykter till sevärdheter och fina stränder och öar. Om du inte är en dykare, finns det fina chanser att delta bara för att snorkla (till reducerade priser). Lite snorkling måste du prova i alla fall.

Det finns också gott om andra aktiviteter som du kan ge dig i kast med. bungyjump, vattenskidor, go-kart eller golf. Eller gå på transvestitshow eller “Horror House” som visar utdrag från 16 skräckfilmer.

Patong Beach är utan tvekan ett av de bästa ställena att handla i Phuket, utbudet av alla möjliga saker är stort, men priserna är som på turistattraktioner mest: Ganska uppskruvade – och i Patong har fenomenet nått en nivå ett snäpp ovanför den vanliga. Kreditkort accepteras på de flesta håll men hålla ett öga på ditt kort så att det inte dras två gånger genom maskinen.