Sök resa
Paris Reseguide

Paris Reseguide

Notre Dame, Eiffeltornet, Louvren, Versailles, Sacre Coeur, Montmartre, Triumfbågen, Champs-Elysées, Quartier Latin, Musée d’Orsay … Var skall man börja och sluta i Paris? Blir man någonsin färdig med staden? Knappast.

Paris är världens okrönta kulturmetropol och världens romantikhuvudstad. Ingenstans finns lika vackra och magnifika monument, fascinerande konstnärstradition, frivola livsglädje, gastronomi, vinkultur och mode. Under flera hundra år har staden definierat god smak, varit grogrund för nya trender, politisk utveckling och samtidigt ett levande museum över svunna tider – allt på en gång. Paris är inte utan anledning världens mest besökta resmål.

Vart du än går är historien närvarande; Paris är 2000 år gammalt, med minnen och manifestationer från alla perioder.

Planera väl.Om du ska på din första resa till Paris, har du några hektiska dagar framför dig. Listan över måsten är lång. Räkna inte med att hinna allt och räkna inte heller med att du kan se mer än en liten bit av t.ex. Louvren på en dag. Du blir mätt. Använd guider för att plocka ut det mest intressanta och sätt en slagplan. Lyckligtvis är det lätt att ta sig runt i staden. Paris har världens bästa och mest finmaskiga tunnelbana: Metro.

Res till Paris från Stockholm

Paris     nätter     Se mer
Paris     nätter     Se mer

Res till Paris från Göteborg

Paris     nätter     Se mer
Paris     nätter     Se mer

Res till Paris från Köpenhamn

Paris     nätter     Se mer
Paris     nätter     Se mer

Mer om Paris

Mellan kulturkamperna är det viktigt att ta sig tid att njuta. Paris är gastronomins absoluta huvudstad – folk flockas hit för att uppleva det bästa ett kök kan producera. Råvarorna kan hittas i specialbutiker; bagare, konditorier, slaktare, grönsakshandlare och delikatessens. I Paris har stormarknaderna ännu inte tagit över allt, tack och lov. Det är inte dumt att använda guider för att hitta bra ställen att äta; utbudet är så stort att du behöver leta lite för att hitta de bästa och de med rätt pris. Boka bord!

ATMOSFÄREN
Atmosfären i Paris måste upplevas. Ta en tur på kvällen till Marais, Belleville, Chinatown eller Quartier Latin och njut myllret och intrycken. På kvällen kan du också välja och vraka bland konserter, teatererbjudanden och evenemang av alla de slag. Om du har tur kan du uppleva sommarens klassiska konserter utomhus under den nya triumfbågen vid La Defense; Paris hypermoderna finansiella distrikt på toppen av axeln som går genom den gamla triumfbågen, Place de la Concorde och glaspyramiden på Louvren. Paris är en stadsplanerares dröm och alla storstäders moder.
EURODISNEY

Även om parisarna var starkt negativa när Disney-koncernen anlade sin jättenöjespark utanför staden för några år sedan är det ett faktum att många av de turister som kommer till stan gör det mest för att uppleva Disneyland Paris. Du kommer dit med tåg och resan tar ca 40 minuter. Disneyland Paris är praktiskt taget identisk med originalet i Los Angeles – och ungefär lika stort. Vår uppfattning är att du behöver tre dagar i parken tills du har sett och gjort allt. Men de flesta orkar inte mer än två …

Paris är annars en enkel stad att ha barn, förutom att du behöver passa dem i Metron.