Sök resa
Pals Reseguide

Pals Reseguide

En lugn och attraktiv muromgärdad stad på toppen av en grön kulle på Costa Brava, din semester i Pals tar dig bort från kusten men den kommer inte att ta bort dig från charmen, spänningen och underhållningen hos en typisk spansk resa. Och du kommer inte att vara alltför långt från den gyllene sanden och glittrande vattnet i Medelhavet, havet ligger bara ett stenkast från den lockande staden, vilket garanterar en kvintessentiell semester på Costa Brava om du så önskar.

Det är stadens historiska centrum, uppe på en kulle, som kommer att locka mesta det av din uppmärksamhet som lovar att fascinera kulturgamar och historiefantaster, medan även strandälskare kommer att frestas att lägga undan sina simkläder för en dag eller två för att utforska historia och traditioner i Spanien.

Resa Stockholm – Pals

Pals     nätter     Se mer
Pals     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Pals

Pals     nätter     Se mer
Pals     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Pals

Pals     nätter     Se mer
Pals     nätter     Se mer

Mer om Pals

Medeltida Majestät i Costa Brava

Det finns ett antal platser att kryssa av i det medeltida hjärtat av Pals och platserna utforskas bäst till fots med tanke på att kullerstensgatorna är mycket gåbara. Bege dig till det gotiska området och absorbera den majestätiska kyrkan Sant Pere, vilket ger en 360-graders vy till avlägsna berg och över till den blå kusten. Horisonten domineras av ett romaneskt torn från 1000-talet och det närliggande klocktornet – två mer imponerande platser att stöta på.

Några av stadens murar är från det fjärde århundradet och för att gräva vidare i historien om området under din semester i Pals är ett besök till det utmärkta arkeologiska museet är ett måste. Om din strandlängtan blir för stark skall du dock bege dig till kusten för lite strandterapi, bäst i närliggande L’Escala.