Sök resa
Palanga Reseguide

Palanga Reseguide

Litauen har fått ett rykte som ett spännande resmål, och i topp tronar bland annat Palanga med sin vackra sandstrand, gatukarneval, marknader och livligt kulturliv, och många andra upplevelser till ett rimligt pris. Palanga är vackert, billigt vackert.

Palanga är en liten stad belägen på den baltiska kusten, nordväst i landet, inte långt från Klaipeda. Området har charmat semestersjuka hjärtan och vuxit upp till ett sött och passande resmål, särskilt på sommaren. Mycket av anledningen till detta är de billiga priserna, landet är en plats där du inte spränger den årliga budgeten för att besöka, men ett ställe man definitivt får mycket för pengarna och som det inte är dyrt att resa till.

Res till Palanga från Stockholm

Palanga     nätter     Se mer
Palanga     nätter     Se mer

Res till Palanga från Göteborg

Palanga     nätter     Se mer
Palanga     nätter     Se mer

Res till Palanga från Malmö

Palanga     nätter     Se mer
Palanga     nätter     Se mer

Res till Palanga från Köpenhamn

Palanga     nätter     Se mer
Palanga     nätter     Se mer

Mer om Palanga

Den underbara långa sandstranden där du kan njuta av långa dagar i solen, har också bidragit stort till denna utveckling, och har lett till att staden har blivit ett levande sommarparadis – och att turismen har blivit en viktig inkomstkälla för drömmen om framtiden, i ett i övrigt ganska fattigt land. Sommarsäsongen blåses igång första lördagen i juni varje år och markeringen avslutas med en stor gatukarneval, festival och konsert – en upplevelse där du verkligen får delta i landets glada nöjen.

Bland stadens stoltheter finner man den magnifika historiska botaniska trädgården som den berömda franska arkitekten och botanisten Eduard Fransua Andre utvecklade till greve Felix Tiskevicius 1897. Den ovan nämnde grevens palats, med ett klingande namn identiskt med mannen själv, är också en – måste se – erfarenhet. Byggnaden i neorenässansstil, som utfördes av den tyska arkitekten Franc Svechten förknippas med den vackra botaniska trädgården, och är nu Museum of Amber.

För dem som har fått nog av sanden, eller sett sig färdiga på de historiska sevärdheterna, finns huvudgatan, J.Basanavicius. Här hittar du många fina och trevliga kaféer, restauranger och butiker. Gatan går genom centrum och ner till piren, som är en viktig samlingspunkt, en vacker syn, och där Östersjön sträcker sig så långt ögat kan nå, och där solen gör den till en utmärkt plats att avsluta dagen eller starta den.

Men staden erbjuder också avkopplande dagar på tennisbanorna, poolerna, minigolfbanorna, eller något mer aktiva dagar med vindsurfing och vattenskoter. Den långsträckta stranden är också en härlig plats att utöva och uppdatera beacvolleyboll-färdigheter, innan du tar en after beach på ett av de närliggande ställena. Landet är särskilt känt för sitt stora dryckesurval, och den starka honunglikören Krupnik och fruktlikörerna, har ett gott rykte, så här är det tillåtet att njuta, inom vissa gränser, förstås.