Sök resa
Osaka Reseguide

Osaka Reseguide

En av Japans största och folkrikaste städer är verkligen en asiatisk pärla på så många sätt. Den är exotisk, industriell och historisk, blandad med miljontals människor och en livsstil helt annorlunda från den svenska. Den träffar dig som en karatespark.

Den folkrika staden ligger vid Yodos flodmynning i regionen Kansay på ön Honshu och är känd att vara ett kommersiellt och ekonomiskt centrum i Japan.Men låt det inte stanna där för Japans näst största stad, som den kallas, har mer än nog att erbjuda.

När du befinner dig på denna östra latitud bör du se stadens stolthet Osaka-slottet. Slottet är en härlig syn, en av stadens största turistattraktioner, och har en stor historisk samling från Toyomi-eran. Området kring slottet är utsökt med en vallgrav och en vacker trädgård.

Till Osaka från Stockholm

Osaka     nätter     Se mer
Osaka     nätter     Se mer

Till Osaka från Göteborg

Osaka     nätter     Se mer
Osaka     nätter     Se mer

Till Osaka från Köpenhamn

Osaka     nätter     Se mer
Osaka     nätter     Se mer

Mer om Osaka

Det finns också ett överflöd av restauranger i stan och du bör prova den japanska sushin, medan du sköljer ned den med den legendariska drycken Sake – Det japanska risvinet och avslutar sessionen med traditionellt rytmiskt skrål vid karaokemaskinen. Det är faktiskt oförskämt att inte ta vara på möjligheten, och dessutom har staden rykte om sig att vara en av de bästa i det japanska köket, speciellt specialiteten “pressad Sushi.”

Vill du ha en starkare upplevelse av den japanska livsstilen bör du avlägga ett besök på Tenjinbashigatan, där lokalbefolkningen gör sina matinköp – en unik plats för en närmare studie av den japanska kulturen.

Andra shoppingmöjligheter finns också i överflöd i staden och de mest fashionabla och trendiga butikerna ligger i Osaka bay-området. Vad gäller andra sevärdheter bör du uppleva borgen i Osaka från 1600-talet och dess utställningar av vapen och målningar. Intill ligger Osaka stadsmusenum med keramiksamlingar och historiskt relaterade artefakter som också är ett spännande mål.

1970 arrangerades EXPO – världsutställningen – i Osaka och Senri Expo Park har behållit den vackra landskapsträdgården till dags dato. Dessutom finns det ett museum i anslutning till parken där bland annat filmer från hela världen visas.

Det finns med andra ord nog att sätta klorna i när man är här och du bör bara släppa dig fri och delta i kulturlivet och det andra spännande staden erbjuder.