Sök resa
Moskva Reseguide

Moskva Reseguide

Moskva är en underbar plats, en blomma som ännu inte har slagit ut helt, men som ständigt sträcker sig längre och längre mot solen. Röda torget, Ivan den förskräcklige, KGB, Tsarer och det kalla kriget har redan skapat många minnen här. Det är dags att skapa sina egna.

Med en rasande fart, vackra fantastiska byggnader och rik historia, tar denna enorma, internationella, kulturella pärla av en stad dig med storm.

Det är en storstad i stjärnklassen, med ca 10 miljoner invånare och med massor av upplevelser för alla intressen. Här finner man det mytomspunna Kreml – det enorma fortet som omsluter maktcentrat, och Röda torget, köpcentrumet GUM – som har blivit en symbol för de enorma omvälvningarna efter Sovjetunionens kollaps, Bolsjoj-teatern, Lenin-mausoleet och tusentals andra nöjen som drar dig fram och tillbaka genom staden, landet och världsdelens olika epoker.

Res till Moskva från Stockholm

Moskva     nätter     Se mer
Moskva     nätter     Se mer

Res till Moskva från Göteborg

Moskva     nätter     Se mer
Moskva     nätter     Se mer

Res till Moskva från Malmö

Moskva     nätter     Se mer
Moskva     nätter     Se mer

Res till Moskva från Köpenhamn

Moskva     nätter     Se mer
Moskva     nätter     Se mer

Mer om Moskva

Det är lite som att gå in i och ut ur en spion thriller från 80-talet, men man blir, som regel, inte förföljd. Här, i staden som också ligger vid floden Moskva, har ledare som Stalin, Lenin, Gorbatjov och nu Putin haft vistelseort – det var här maktcentrum för hela sovjetregimen låg och här på nytt styr och utvecklar hela Ryssland in i en spännande framtid. Här finns det mycket som är i förändring, kapitalismen har kommit, och många av de fula, gamla, grå byggnaderna rivs för att göra plats till det moderna Moskva.

Det sägs att Moskva är en av de städer med flest miljonärer i världen, men det går inte blunda för den enorma fattigdomen här för skillnaden mellan rik och inte rik är stor och växande. Det är här som Ryssland visar sin nyvunna rikedom för världen, det är här de börjar den nya berättelsen om Rysslands historia.

Det finns tusentals barer och restauranger som tar upp kampen med de bästa i världen, man kan bland annat äta sin middag på 330 meters höjd i TV-tornet Ostankino, eller bara njuta av den underbara utsikten över staden som blev huvudstad redan på 1400-talet.

Det rekommenderas att besöka den populära gamla stadsdelen Arbat, där du kan vandra genom det bilfria Ulitsa Arbat, eller besöka Pushkins museum eller distriktet Kitay- Gorod, vid Röda torget, som är känt för sina många kyrkor och kloster. Vasiljevkatedralen, frihetskatedralen och de stalinistiska tunnelbanestationerna är verkligen värda att se också.

Prisnivå

Moskva är en dyr stad, och priserna på centrala caféer, restauranger, hotell, taxi och andra saker kan vara saftiga. Vilket leder till att de största turistmassorna ännu inte har öppnat ögonen för staden.