Sök resa
Mojacar Reseguide

Mojacar Reseguide

Om du letar efter en rolig semester i solen behöver du inte leta längre än Mojacar i Almeria, med stränder, vattensporter och historiska byggnader att se!

Som ett av de torraste och hetaste områdena på det spanska fastlandet är Mojacar en härlig kombination av gammalt och nytt. Byns centrum är byggt upp längs kulle komplett med smala slingrande gator, undangömda hörn och terrasser ingrävda i lutningen kantade av magiska vitkalkade hus insvepta i bougainvillea.

Kusten sträcker sig från Mojacar ca 5 km och skryter med fantastiska sandstränder med oändligt urval av vattenidrottsanläggningar. Orten är livlig med barer, restauranger, tapasbarer och klubbar, och hotellen är begränsad till att inte vara högre än 4 våningar.

Resa Stockholm – Mojacar

Mojacar     nätter     Se mer
Mojacar     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Mojacar

Mojacar     nätter     Se mer
Mojacar     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Mojacar

Mojacar     nätter     Se mer
Mojacar     nätter     Se mer

Mer om Mojacar

Det finns fyra mycket bra golfbanor i och runt Mojacar på Costa de Almeria och fågelskådare blir inte besvikna med sortimentet av befjädrade besökare.

El Cantal Beach är den mest populära i Mojacar och har massor av strandbarer, restauranger, vattensporter, solstolar och parasoller att hyra. Cueva del Lobo och Ventanicas stränder har också de vanliga faciliteterna men res ut ur Mojacar och du hittar en mängd lugna vikar och stenstränder. För isolerade vikar ta kustvägen 4 km mot Carboneras och sväng av in på en av grusvägarna.

För familjevattenaktiviteter skall du bege dig till äventyrsbadet nära Vera med vattenrännor, pooler och lekplatser. Snorklare och dykare kan också njuta av Cabo de Gatas naturreservat där det vilda livet och det marina livet är spektakulärt.

Mojacar är en blandning av gammalt och nytt och är ett fint resmål att utforska. De traditionella fiskebyarna är kända för sina utsökta fiskrestauranger medan den gamla arabiska staden är full av tapasbarer och pittoreska gator.