Sök resa
London Reseguide

London Reseguide

London är en mycket gammal och ärevördig stad med en fascinerande och dramatisk historia, något du märker vart du än går. London är också med sin cirka 8.000.000 invånare “Europas huvudstad” och kontinentens största stad. Du märker dessutom snabbt att London är tillbaka på banan som en av de främsta trend- och modestäderna i världen, med en kulturell och ekonomisk nerv som normalt bara finns i New York och Paris.

“Den som är trött på London är trött på livet”, sa 1700-talsförfattaren Samuel Johnson, sant nog idag också. London fascinerar alla och alltid.För oss svenskar är London dessutom köpcentrum, musikalisk stad och fotbollsstaden. London är vårt mest besökta resmål.

Res till London från Stockholm

London     nätter     Se mer
London     nätter     Se mer

Res till London från Göteborg

London     nätter     Se mer
London     nätter     Se mer

Res till London från Malmö

London     nätter     Se mer
London     nätter     Se mer

Res till London från Köpenhamn

London     nätter     Se mer
London     nätter     Se mer

Mer om London

SEVÄRDHETER

I London hittar Towern, citadellet som omfamnar stadens historia de senaste tusen åren. Här ligger Big Ben och parlamentet i Westminster med rötter tillbaka till 1250; alla parlaments moder och världens näst äldsta nationalförsamling efter Alltinget på Island. På morgonen kan du se vaktavlösningen utanför drottningens slott; Buckingham Palace eller mata duvorna på Trafalgar Square. Ett bra tips: Köp en dagbiljett för sightseeingbussarna. Som hela dagen kör fasta rutter mellan sevärdheterna. Då får du snabbt en bra överblick och kan hoppa av och på var du vill.

KONSTSKATTER

Du bör inte missa British Museum med en av världens rikaste samlingar kulturskatter, den egyptiska samlingen är särskilt unik i världen. I maj 2000 öppnade Tate Gallery en ny del med modern konst i en ombyggd kraftstation på den södra sidan av Themsen. Museet har redan blivit en av Londons stora attraktioner med sin omfattande samling. Eller så kan du låta dig underhållas av Madam Tusseauds wax museum och exempelvis uppleva dystra scener från medeltida blodiga avrättningar.

I London hittar du allt från ett separat Sigmund Freud-museum till en charmig djurpark, där de har en oslagbar fjärilsavdelning; en öppen gräsmatta med ut någon form av inhägnad, men med en liten skylt: “Fjärilar”. Eller vad sägs om att besöka Shakespeares rekonstruerade teater; The Globe – eller science museum, planetarium eller transport museum?

SWINGING LONDON

Är du mer av nutiden, kan du ta en tur upp i det 135 meter höga pariserhjulet vid Themsen som byggdes i samband med millenniefirandet. Du kan få inspiration till fynd i modebutikerna i KIngs Road, det fashionabla varuhuset Harrods eller varuhusen på Oxford Street, Europa kanske finaste shoppinggata. Eller vad sägs om en resa till trendiga Notting Hill eller äta på etniska restauranger i Soho? Kvällen kan spenderas på en av de många tusentals små pubarna i staden – många är flera hundra år gamla. Eller så kan du välja att titta på en musikal; de är alltid väldigt professionell, alltid underhållande och med bra musik. I London kan du frossa i konserter, filmer, utställningar och happenings av alla slag, kolla nattlivsguiderna.London svänger.

Dyrt att bo, billigt att resa

Man kommer inte undan att det är mycket dyrt att bo i London. Du kan också förvänta att rummet du får är litet och trångt. Du tar dig enkelt runt i staden med tunnelbana; The Tube, eller med de många röda tvåvåningsbussarna och den klassiska Londontaxin som du ser överallt.