Sök resa
L'Escala Reseguide

L'Escala Reseguide

En liten fiskeby med riklig charm, en resa till L’Escala är idealisk för de som söker en välbehövlig flykt från vardagen.

Omgiven av sagolika sandstränder, denna pittoreska destination har länge ansetts som en av Costa Bravas bäst bevarade hemligheter. Bara en kort resa från flygplatsen i Girona kommer det att ge dig en utmärkt utgångspunkt för att uppleva den perfekta kombinationen av sol, hav och sand samt spännande äventyr och en del av den mest utsökta mat du någonsin kommer äta. Oavsett om du har barnen på släp eller om du letar efter en inspirerande romantisk reträtt hittar du vad du letar efter på semester i L’Escala.

Resa Stockholm – L’Escala

L'Escala     nätter     Se mer
L'Escala     nätter     Se mer

Resa Göteborg – L’Escala

L'Escala     nätter     Se mer
L'Escala     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – L’Escala

L'Escala     nätter     Se mer
L'Escala     nätter     Se mer

Mer om L’Escala

En Badälskares Himmel

Det kommer aldrig att bli brist på sandiga platser att placera din handduk på i L’Escala, med Cala Montgo som hyllas som en favorit av semesterfirare. Från klippiga kustlinjer till idylliska sandiga vikar, du hittar allt i L’Escala – perfekt för om du vill koppla av med en bok eller hänge dig åt en mängd olika vattensporter. Om du känner dig lite mer äventyrlig, finns ett antal dykcenter och segelskolor längs vattnet, medan L’Escalas utmanande landskap erbjuder en fantastisk inramning för vandringsentusiaster.

Lite överraskande är L’Escala mest känt för sin ansjovis och du har mer än tillräckliga möjligheter att prova dem på din resa. Matälskare kan även göra ett besök på en av de fem fabriker som producerar dem, en djupdykning i den stora sjöfartshistorien i denna del av Spanien. Om ansjovis inte är din grej kan du bege dig till någon av de andra lokala restaurangerna för läckra tapas och äkta spansk mat.